zondag 16 maart 2014

Winterfotojacht 2013-2014

Eindelijk heb ik het voor elkaar. Alle onderwerpen van de Winterfotojacht 2013-2014 zijn geschoten. Vanwege deze zachte en groene winter ben ik ook het archief ingedoken om nog wat echt winterse trofeeën op te duikelen. Dit zijn ze.

Confetti
 
Geschoten liggend op de vloer onder de eettafel, met de confetti op de eettafel. Ik heb er ook vele geschoten van boven de eettafel, maar deze vond ik door het effect van het glas de mooiste.

Bloem
 
Bevroren, geschoten in een andere (echte) winter.

 
Maar ook een paar winter witte voorjaarsbloemen in een lentezonnetje deze winter.
 
Zwart wit
 
Ook geschoten in een andere winter. Ook al lijkt het een zwart-wit foto, het is een kleurenfoto, van zwarte stammen in een wit landschap.

Serie
 
Geschoten in deze groene winter met een lentezonnetje. Al jaren doen we erover, begonnen in 2005(!), elk jaar wel een paar etappes, sommige jaren geen en nu weer verder waar we in 2012 gebleven waren. Toen staken we de IJssel over bij Dieren met dit pontje. Nu zijn we met de trein naar Dieren gegaan en te voet verder gelopen naar Brummen. Het Hanzestedenpad en wat we onderweg tijdens deze etappe tegenkwamen.

IJsbeer
 
Een lastig onderwerp of je moet net een uitstapje maken naar de dierentuin. Deze stoere jongens heb ik geschoten op mijn werk.

Schaduw
 
Een zelfschaduwportret, geschoten tijdens de workshop nachtfotografie en nog niet eerder vertoond. Dus vond ik dit wel een mooie trofee voor de Winterfotojacht.
 
Bokeh
 
Tig foto’s heb ik geschoten voor dit onderwerp, het blijft lastig. Het moet me toch nog eens lukken om een bokeh foto te maken met daglicht, dus ben ik nog niet uitgeoefend op dit onderwerp. Deze heb ik geschoten in de auto op een regenachtige avond in januari. Enorm ingezoomd op de druppels op de ramen met een lichtbron er ver achter. Ben er best tevreden over.

Mijn kleur
 
Ik heb het hier al eens genoemd, het ijle ijsblauw vlak boven de horizon in de vroege ochtend of vallende avond. Eigenlijk is het een beetje smoezelig ijsblauw, alsof het naar groen neigt met een grauwsluier erdoor... Kun je het nog volgen? Nou ja, in ieder geval vind ik dat de mooiste kleur die er is. Daar word ik heel blij van.
 
Gevleugeld
 
Tijdens het confetti schieten zag ik in de eettafel in spiegelbeeld, op zijn kop en door het hor heen in de verte de kauwtjes naar hun vergaderboom gaan. Dat heeft toch niet iedereen, zo’n rare foto. Deze moest het dus worden.
 
Lijnen
 
In de kerstvakantie bezochten we museum De Fundatie in Zwolle. De lijnen van “Het OOG”, zoals de futuristische bol op het oude gebouw ook wel genoemd wordt. De meningen zijn erover verdeeld, maar ik vind het prachtig! Geschoten van binnenuit, met een prachtig uitzicht over de binnenstad van Zwolle.

Koud hè?


Niet dus, deze winter, dus weer één uit het archief. Geschoten tijdens de Wintersfeerdagen (!) bij Hovenierscentrum De Briellaerd in december 2012.

Bloemetjesservies
 
Dit is het aller enige bloemetjesservies in mijn bezit, een set van vijf kommetjes, uit de kringloopwinkel. Deze foto schoot ik voor mijn “februari project” van vorig jaar, waarin ik elke dag een bloem gemaakt heb van diverse soorten materiaal.
 
Gezicht op een onverwachte plaats
 
Dat is nu zo’n onderwerp dat je niet tegenkomt als je ernaar op zoek bent. En jawel, na het zoeken te hebben gestaakt, zag ik dan toch zomaar een gezichtje in dit doosje oordoppen :)

Stal
 
Ik houd niet zo van stallen, ik zie de dieren liever vrij en blij. Ondanks dat ik een foto geschoten heb van een echte stal, koos ik toch voor deze vrije en hopelijk blije kippen. Past ook wel bij mij, hè.
 
Winters zelfportret
 
Geen geschikt archiefmateriaal, dus een zwart-wit foto op het Wekeromse Zand. Meer zelfgeportretteerde wintersfeer kon ik niet bieden.

Bonustrofeeën
Voor deze onderwerpen vond ik het moeilijk kiezen, dus bij elk onderwerp meer dan één trofee. Moet kunnen toch?
Herhaling
 
Deze kwam ik in de archieven tegen, ook bij Hovenierscentrum De Briellaerd, december 2012. Een mooie winterse herhaling.

 
En de tegels aan de buitenkant van “Het OOG” van museum De Fundatie.

Nostalgie
 
Eind januari waren wij een weekend in Zuid Limburg. We verbleven in Valkenburg, daar schoot ik deze trofee. Zowel het pand als de solex stralen nostalgie uit.

 
Ook zijn we een dagje naar Maastricht geweest, wat een fijne stad! En vol nostalgie hè! Geschoten op het Vrijthof, de Sint Servaasbasiliek en de Sint Jan. Rechts de Militaire Hoofdwacht.
 
Strijklicht

 
Last but not least... Geweldig geschoten trofeeën, al zeg ik het zelf.
Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn Winterfotojachttrofeeën. Het was leuk om mee te doen! Mijn dank aan de organisatoren!

14 opmerkingen:

 1. Wat een mooie reeks,
  je vogels, geschoten in de eettafel vind ik geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig je reeks foto's! Van zo'n fotografietalent kan ik alleen maar dromen... blijkbaar blijf je er ook fit bij... onder tafels duiken en zo meer! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om te lezen hoe je je met de winterjacht hebt geamuseerd. De kauwtjes vanonder de tafel zijn echt uniek. 't Is een mooie en orginele serie geworden.
  Dank je wel voor het meedoen!
  Dymphie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een leuke serie geworden. Ik zie zelfs nog bekende plekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ik heb ook genoten, vooral die enerlaatste, bijna spookachtig, wat een mooie foto is dat, maar er zijn meer favorieten bij hoor, je bokeh vind ik super goed getroffen, en heel erg origineel is de confetti onder de tafel, en die vogels. Super!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oei oei, too much moois :)
  geweldig gedaan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nou wat een leuke collectie foto opdrachten zo bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuke serie!
  Confetti, de vogels door je tafel....grandioos!
  Maar je strijklicht foto,s mogen er ook zijn net als nostalgie....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een LEUKE reeks! Toen ik bij de koeien kwam vond ik het jammer dat het gedaan was :)
  Opvallend, die vrije kippenfoto! En je zelfportret is ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hele mooie serie en weer een heel andere kijk op de opdrachten. De kauwtjes van onder de tafel, hoe verzin je het. Enig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Erg leuk ook om bij jou een heel andere serie foto's te zien. Ik vind je reeks erg origineel en mooi. De koeien met dat licht, de overweldigende vlakte kippen, de vogels. Stuk voor stuk mooie plaatjes!
  Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw Simone, je hebt jezelf overtroffen! Prachtige foto's, de foto met de kleuren, het ochtendgloren, herken ik ook. De nostalgische foto in Limburg is echt geluk hebben, de confetti bijzonder en ga zo maar door. Nu op naar de lente.
  liefs,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Stuk voor stuk prachtige foto's, vooral het strijklicht springt er tussen uit! Je mag terecht trots zijn op je trofeeën!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jammer als je de laatste foto hebt bekeken...ze zijn zo mooi en leuk! De vogels en het zelfportret, de super strijklichtfoto's en de kleur-foto, wat een genot om te zien! Mooie stukjes van Nederland ook, als je rondkijkt en even stilstaat prachtig, zoals jij laat zien! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!