woensdag 30 april 2014

In april...


Eerlijk gezegd bevalt het me prima, maar zo af en toe eens bloggen. Goed plan van mezelf, “of of”... Het levert me tijd op, die ik dankbaar besteed aan dingen die ik eigenlijk heel graag wil doen. Ik zat mezelf vaak voortdurend in de weg door alles (goed) te willen doen, “en en” dus. Een beetje meer loslaten kan geen kwaad!

In april... een terugblik van hoe ik mijn (nieuw verworven) tijd besteedde ...

We bezochten de tentoonstelling Mauve tot Mondriaan in het Singer Museum in Laren. Voor liefhebbers van de kunststromingen van eind 19e, begin 20e eeuw een aanrader, duurt nog tot 18 mei. Ik vond het een prachtige tentoonstelling, ten eerste omdat ik liefhebber ben van het impressionisme en ten tweede omdat het heel mooi laat zien hoe van de ene stroming de andere kwam, hoe en wie elkaar daarin beïnvloedden en hoe het uiteindelijk leidde naar abstractie. Mocht je dat interessant vinden natuurlijk ;)
 
 In de museumwinkel kocht ik dit boek. Stap voor stap uitleg over allerlei technieken. Niet het eerste boek in Huize Sierkip over schildertechnieken, maar deze moest toch ook aangeschaft worden. Gelijk maar wat geklodderd met waterverf. Ik ben helemaal fan, je moet het loslaten, want het gaat vaak zijn eigen weg. En laat dat nou net wel goed zijn voor mijn toch wel wat naar perfectionisme neigende aard.
 
 
Gestimuleerd door een slogan van Lieke vander Vorst in Flow nr. 2, heb ik ook mijn “angst” overboord gegooid. “Dat kan ik vast niet...” Deze gedachte is voor mij vaak genoeg reden geweest om er dan maar niet aan te beginnen. “Kan niet” is dood, dus niet zeuren, als je iets wilt doen: gewoon doen! En... ik had er ongelooflijk veel lol in!

Mijn eerste zelfgemaakte kledingstuk, een rokje, begint steeds meer vorm te krijgen. Het is me zowaar gelukt de rits erin te zetten. Foto's volgen later. 
 
 
Verder werd er volop gedoolded in april. In een poging een hond te tekenen, leverde het een buidelrat op, ook leuk ;)
 
 
 
En er werd geknipt en geplakt. Ik heb zelfs het nooit afgemaakte vakantieplakboek van 2012 weer tevoorschijn gehaald. Leuke bijkomstigheden: het ruimt wat op en leuke vakantieherinneringen komen weer boven.
  
En met de Pasen werd er wat gekampeerd in de omgeving van de IJssel, verbleven wij wat op de IJssel, Sail Kampen en langs de IJssel, weer een klein stukje Hanzestedenpad.
 


 
 
Het was gewoon een leuke maand, deze aprilmaand, waarin ik veel gedaan heb van wat ik wilde doen. Tot de volgende keer en maak er een fijne meimaand van!
 

8 opmerkingen:

 1. wat fijn dat je lekker bezig bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent wel heel erg hard bezig met vanalles! Je "geklodder" met waterverf vind ik best mooi. Dat kan ik nu echt niet... En als ik nu zou denken "ik kan dat wel!" dan nog niet...! En dat vind ik best jammer.
  Ik benijd je dat je dat kan... het bloggen loslaten en dan heel veel tijd hebben voor andere dingen. Wie weet wordt dat binnenkort mijn tweede goeie voornemen. Minder bloggen en meer doen! Nog niet zo'n slecht idee eigenlijk!
  Geniet van mei en tot binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt, gewoon doen!! En het hoeft niet perfect te zijn, als je die gedachte ook loslaat, gaat het al veel meer vanzelf, dan ben je niet zo krampachtig bezig en krijg je er lol in, wat het eindresultaat ook mag zijn. Succes!

   Verwijderen
  2. En dank voor je compliment :)

   Verwijderen
  3. Graag gedaan! En 't lukt me niet ... minder bloggen. Ik zit weeral te lezen...! Heb je een ontwenningstip voor me? ;)

   Verwijderen
 3. Of..of.. goeie tip :-)
  En leuke maand, dat april.
  Hoop dat mei ook zoiets brengt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja ...gewoon doen..echt geweldig! Wat een mooie april maand zeg!! En je schilderstuk vindt ik erg leuk!!!Fijne mei maand.

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!