maandag 7 juli 2014

De schoonheid van kapucijners

Bij zorgboerderij ‘t Paradijs haalden we afgelopen weekend verse biologische kapucijners.
 
Waar zie je dat tegenwoordig nog, verse kapucijners? Je moet ze wel zelf doppen, dat zal misschien de reden zijn waarom ze niet in de supermarkt liggen. Alles moet snel en snel klaar zijn.
 
Dit weekend namen we de tijd, mindful zelf doppen, even koken, zelfgemaakte piccalilly erbij, zelf gebakken brood (door de broer van Keukenprins, zit in de familie hè) en vegetarische worstjes erbij. Héérlijk!!

Zelfgemaakte piccalilly
Ingrediënten:
250 ml water
200 ml witte wijnazijn
3 tl gemalen kurkuma (koenjit)
3 tl gembersiroop
3 tl suiker
maïzena
100 g zoetzure augurken, in blokjes
75 g zilveruitjes
2 el Doesburgse mosterd

Breng in een pan 250 ml water, de azijn, de kurkuma, de gembersiroop en de suiker aan de kook. Strooi de maïzena al roerend hierbij. Laat binden en draai het vuur laag. Voeg de augurken en de zilveruitjes toe, haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.
Je kunt de piccalilly ook extra gevuld maken door er beetgare blokjes winterpeen en bloemkoolroosjes doorheen te doen.Lekker bij verse kapucijners dus! Oh ja, het ging over de schoonheid van de kapucijner, maar dat zal je niet ontgaan zijn ;)
Eet smakelijk!

4 opmerkingen:

 1. Hehe ik was al aan het denken wat zijn dat... :) We staan er inderdaad soms te weinig bij stil, dat de supermarkt ze niet zelf kweekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een mooie kleur heeft de schil ook, he?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmmmm dat klinkt lekker, zelfgemaakte piccalilly, daar houd ik er van. Die kapucijners zien er ook smakelijk uit, alles eigenlijk ;-)
  Een heerlijk weekend dus.
  Fijne week.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerst dacht ik : "Huh blauwe erwten?"... Bleken ze toch groen te zijn.
  Kapucijners? Ik denk niet dat je dat bij ons in de supermarkten vindt. Ben het zelfs even moeten gaan googlen. Nog nooit gegeten of klaargemaakt.
  Jouw foto's zijn in ieder geval schitterend dus als alles even lekker smaakt...:-)

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!