zondag 12 oktober 2014

Fyn, Denemarken 2014 #2

Op Fyn bezochten we het pittoreske Kerteminde, met veel mooie gevels en deuren, leuke straatjes en fietsen...


En een “hagelwit” strand!

Daar staat ook het huis met atelier van de Deense kunstenaar Johannes Larsen (1867 – 1961). Het huis is nu een museum, omgeven door een mooie tuin, compleet met tuinhuisjes en plantenkas, heel idyllisch allemaal.


Eidereendjagers, olieverf op canvas, 1923 door Johannes Larsen. Ik vind het mooi. Dat jagen dan weer niet, maar het tafereel wel.

Leuke winkeltjes...


...waarvan deze ook dienst doet als museum én koffiehuis.Van de eigenaresse kreeg ik een zakje chocolaatjes, omdat ik haar geholpen had met een paar Franse klanten, die slecht Engels konden en al helemaal geen Deens. Ze begrepen elkaar dus echt niet en vooral verkeerd. Met mijn beste Frans, Engels en Deens door elkaar kwam het allemaal goed. Gelukkig maar!

Fyn trakteerde ons op spectaculaire wolkenluchten, ook vlak voor ons vertrek... terug naar Nederland, Groningen om precies te zijn. Maar daarover de volgende zondag meer.Tot dan en een fijne week gewenst!

5 opmerkingen:

 1. Wat prachtig daar, daar wil ik ook heen ;-) Scandinavië vroeger veel geweest een beetje uit het oog verloren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh wat is het geweldig in Denemarken ;-) Zag ik daar een gele postfiets? Zo slim, met die extra voorwielen. Kijk uit naar nog meer foto's.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het er mooi. Winkeltjes met veel laatjes en vakjes, daar hou ik van. Groeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw!!!! Wat is dat weer genieten van met die prachtige foto,s van Denemarken!!! Bon-amie...wet leuk en lekker hé die chocolaatjes als dank!!! De gevels en deuren vind ik erg leuk..en dan niet te vergeten die prachtige luchtfoto,s!!!!! een fan,

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!