zondag 11 januari 2015

In de wolken met goede voornemens...

Januari is de maand van goed voornemens en het opmaken van de balans. Als jullie me een beetje kennen... vol goede voornemens en (voor mij niet noodzakelijk per 1 januari, goede voornemens kunnen altijd) vol plannen...

20-05-2014
Maar als ik mijn blog teruglees, kom ik ook vaak tegen: wordt vervolgd... hierover later meer... UnFinished Objects (UFO) en Work in Progress (WIP)... Vervolgens vergeet ik het volledig of stel ik het eeuwig uit of nog erger, ik doe het gewoon helemaal niet. Dus kan ik maar beter geen goede voornemens hebben en niet al te veel plannen maken.

09-06-2014
Maar er zit toch een zonnige kant aan goede voornemens en plannen maken, ook al maak ik de helft niet waar, het geeft namelijk heel veel energie. En met een energielevel als van een achtbaan, is dat op de niet vooruit te branden weg naar omhoog, best wel eens lekker. Ach en als ik het vervolgens dan gewoon vergeet, dan geeft dat toch helemaal niks ;)

01-08-2014
Dus kon ik het niet laten om nieuwe goede voornemens te maken en wat oude goede voornemens nieuw leven in te blazen. Veel opruimen staat met stip bovenaan, Huize Sierkip slipt dicht, zeer noodzakelijk, niet vergeten, maar gewoon doen, ha!
Meer boeken lezen, daar had ik eind vorig jaar zomaar ineens al een start mee gemaakt. Ik moet zeggen dat ik het aardig volhoud, intussen gelezen: De Groene Kust van Natalie Bakopoulos, Bovenlicht van José Saramago en De Boekenapotheek aan de Seine van Nina George.
Meer fröbelen is ook iets wat ik me al meerdere malen voorgenomen heb. Dus wat geeft het om dat nog maar eens te doen. Vaak resulteert het in het aanvullen van de berg UFO’s. Vol goede moed aan iets nieuws beginnen geeft me blijkbaar ook veel energie, meer dan iets afmaken waaraan ik ooit begonnen ben.

02-11-2014
Twee jaar geleden nam ik me voor op naailes te gaan en vorig jaar bracht ik dit voornemen in uitvoer. Maar... je voelt ‘m al aankomen, de twee projecten waaraan ik bezig was, moeten nog even... (echt, ’t is niets, een naadje, een knoopje, maar dan zit er al net weer een andere kleur garen op de spoel...), juist, afgerond worden. Project nummer drie is in volle gang, dus hé, er komt toch nog iets uit mijn vingers. Hierover kan ik met een gerust hart zeggen: wordt vervolgd...
Fijne week!

4 opmerkingen:

 1. Wees maar in de wolken met je achtbaan van energie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :-) Zolang je niet achter je plannen aanholt maakt het niet uit hé. Succes met alles wat je wil verwezenlijken dit jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een ziekte van heel heel veel blogmadammen die UFO's!
  Welkom bij de club! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh..oh..het is wat met al die plannen....maar het zal vast wel goed komen....Je wolken-foto,s zijn schitterend!!!!!!!!!!!!! een fan.

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!