dinsdag 14 juli 2015

Spinazie met kersen...

Recepten post ik niet vaak op mijn blog, ik ben ook niet echt een keukenprinses, maar deel mijn leven wel met een echte Keukenprins. Vanavond aten we een echt seizoensgerecht, met spinazie en kersen. Geen voor de hand liggende combinatie, maar ik vond het zo heerlijk dat ik het toch even wilde delen hier. De foto laat enigszins te wensen over, ik heb er niet de tijd voor genomen, het eten was te lekker. Het recept staat gewoon in de Allerhande, maar voor het geval dit ooit om wat voor reden dan ook verdwijnt, plaats ik het ook hier. De snijbonen werden achterwegen gelaten, de witte wijnazijn werd vervangen door balsamicoazijn en de hazelnoten werden vervangen door pecannoten.

Ingrediënten (voor 4 personen):
    15 g basilicum
    3 el witte wijnazijn (balsamicoazijn)
    6 el extra vierge olijfolie
    2 sjalotten
    50 g hazelnoten (pecannoten)
    (200 g gesneden snijbonen)
    300 g gewassen spinazie
    200 g witte kaas (plak)
    400 g kersen
Bereiden:
    Doe de basilicumblaadjes, azijn en 4 el olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
    Snijd de sjalotten in dunne ringen. Hak de hazelnoten grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de hazelnoten, snijbonen, peper en eventueel zout toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
    Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend in 1 min. iets slinken. Verdeel het over een grote serveerschaal en schep de rest van de spinazie erdoor.
    Besprenkel de spinaziesalade met de basilicumdressing, verkruimel de kaas erover en leg de kersen erop. Bestrooi met peper en serveer.
Serveren met geroosterd brood.
Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker. Ik zal eens kijken of mijn keukenprins hier ook voor te porren is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Simone, dat klinkt lekker. Nu in de kersentijd is dat beslist het proberen waard en ik denk dat de pecannoten ook beter zullen smaken dan de hazelnoten ;-) Fijne dag.
    groetjes,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit klinkt echt heel lekker! Leuk dat je het deelt. En fijn dat je een keukenprins hebt ;).
    En ik vind je foto mooi! Het bord ziet er mooi opgemaakt uit :) en ik hou van foto's van boven (of recht van voren haha). Mooi!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!