vrijdag 26 januari 2018

Fotografie #1Bij de beelden van mei 2017 die ik in oktober vorig jaar (pas) postte, is het blijven steken. Geen tijd, geen zin, het even fijn vinden om meer offline te zijn, feestdagen, enzovoort... Het kwam er gewoon niet van.
Opdracht: neem een foto mee die je goed vindt.
Zelf geschoten in 2016 Great Salt Lake in de V.S. met mijn compact camera.

Dan reist altijd weer de vraag: moet ik hier nog wel mee doorgaan? Het antwoord daarop is net zo veranderlijk als ik zelf ben. En nu komt het er dan toch weer een keer van, bloggen.
Opdracht: neem een foto mee die je slecht vindt.
Zelf geschoten met mijn nieuwe camera terwijl
ik nog geen sjoege had van de werking ervan.

De resterende maanden van vorig jaar in beeld ga ik proberen af te maken. Zeker als onderdeel van het opruimen van het alsmaar groeiende fotoarchief. Maar ook omdat ik slecht tegen onafgemaakte projectjes kan... (oh ja joh... volgens mij liggen er ook nog tig van die onafgemaakte fröbelprojectjes op zolder, maar goed, wat je een beetje vergeet is minder erg, haha ;)
Opdracht: maak een foto van een onderwerp zoals je het tegenkomt,
iets wat je niet snel zou fotograferen.
Behoeft geen uitleg :-)
Opdracht: maak een foto van hetzelfde onderwerp, maar dan 
vervreemd door gebruik van standpunt.

Maar nu even waarom ik dit blogje maak. Al een hele tijd wilde ik een digitale spiegelreflexcamera, of een systeemcamera of een bridgecamera... Iets waarin de keuze reuze is, waardoor beslissen er niet makkelijker op wordt. Mijn trouwe digitale compact camera doet het nog prima, maar ik liep tegen dingen aan, zoals te weinig lichtinval, niet zoveel handmatig kunnen regelen en dergelijke. Dus een grotere camera.
Opdracht: maak een foto van een onderwerp
met de "groene" stand van de camera.
Opdracht: maak een foto van een onderwerp
met de "landschap" stand van de camera.
Zoek het verschil.
Opdracht: maak een foto van een onderwerp
met de "portret" stand van de camera.

Ooit, in het analoge tijdperk, had ik een spiegelreflexcamera, met verschillende lenzen... Die ik allemaal verkocht heb, voor veel te weinig om plaats te maken voor de digitale compact camera... We deden toen nogal eens aan backpacken en dat kleine digitale ding was daarvoor een uitkomst. Tijden veranderen, mensen ook. Dus het bakbeest is terug, in digitale vorm, met één lens voor nu. Voordat het tot een aankoop kwam, heb ik me suf gesurft op het web om tot een goede keuze te komen. Maar ik bleef het uitstellen, bang om de verkeerde camera te kopen. Toen werd er een beginnerscursus digitale fotografie met spiegelreflex-, systeem- en bridgecamera bij de Barnevue aangekondigd, die zou beginnen op 9 januari 2018. Ik schreef me in, mede als stok achter de deur om tot een aankoop te komen. Cursus zonder camera lukt niet echt, dus nu moest ik een keuze gaan maken. Het is een Sony Alpha 77 II geworden met 18-135 mm lens. Vervolgens sloeg te twijfel weer toe... En toen ik hem in huis had, was ik zo bang iets verkeerds te doen dat ik hem bijna niet durfde aan te raken. Inmiddels heb ik de smaak te pakken, draai en druk ik op alle knopjes om erachter te komen waar ze voor dienen en heb ik er echt lol in. De eerste les is achter de rug en de eerste opdrachten zijn gemaakt. En maandag heb ik ook meegedaan aan de Laura VinkAcademy Fotochallenge, met als thema voor januari boeken, met dit als resultaat.

Het fotoarchief groeit dus gestaag verder. Hopelijk gaat het me lukken deze wintermaanden te gebruiken om wat meer op te ruimen én te posten. We zullen zien. Tot later!


Edit: Yeah! Ik sta in de Hall of Fame!!

8 opmerkingen:

 1. Moeilijk hé, een nieuwe camera kopen. Ik vrees dat ik er binnenkort ook weer aan moet geloven wegens te veel mankementen aan mijn huidige. Opgebruikt en wat nonchalant in het omgaan er mee is de oorzaak.
  En wat dat bloggen betrfet: ge moet daar geen definitieve beslissingen in nemen hé: laat komen wat komt. En als er niks komt is dat ook goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede raad, Mieke, dank je wel! En jij ook succes met de aanschaf van een nieuwe camera!

   Verwijderen
 2. Nog mooiere foto's met de Sony? Niet stoppen met bloggen dan :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi allemaal en wat voor leuke opdrachten kregen jullie. Deze keer is er bij mijn lessen ook weer veel werk aan de winkel. Leuke opdrachten maar ook veel werk. Leuk werk gelukkig. Misschien ga ik jouw opdrachten ook wel eens uitproberen. :-) Succes met je nieuwe camera.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Kris! Ik moet nodig jullie blogs bijlezen, ben benieuwd wat jij allemaal voor opdrachten krijgt.

   Verwijderen
 4. Leuk dat je er weer bent!!! Puf puf...de camera is er...en dan ook nog eens met een geweldige uitdaging!De opdrachten vind ik erg leuk!! En je slechte foto wordt in eens een leuke foto..haha.Gefeliciteerd met je prijs..is natuurlijk super dat je in de Hall of Fame staat!! Vind je foto prachtig,zo eenvoudig en toch zo veel zeggend,net of je zo weer plaats neemt! Sucses en veel plezier met je camera en met de cursus!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel, dat gaat zeker lukken!

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!