zondag 10 november 2013

Photochallenge November #2

Op het moment lopen dingen even niet zoals ik ze voor ogen had. Soms gebeurt dat gewoon. Daardoor kom ik aan veel minder toe dan ik zou willen. Gelukkig heb ik wel de volgende vijf foto’s voor de photochallenge kunnen maken. En... ik had me in oktober aangemeld voor een workshop nachtfotografie bij de Barnevue. Dan is het altijd maar de vraag of er in TokTok City genoeg deelnemende kippen zijn, anders gaat het feest gewoon niet door. Maar het feest gaat wel door, joepie! Ik heb gelijk een echt statief gekocht, ben ik heel blij mee, had ik veel eerder moeten doen. Ik houd jullie op de hoogte over de workshop. Maar eerst de foto’s voor de challenge.
 
Dagelijkse gewoonte
Yep, ik ben het konijn in de familie. Dagelijks knaag ik een paar worteltjes weg, heerlijk! Bij deze bewezen dat wortels eten niet helpt tegen slechte ogen, want ik ben een kippig konijn ;)
 
Imperfectie
De foto is imperfect, mijn schoonhond Skippy natuurlijk niet, de schat. Ik probeerde een foto te maken voor het onderwerp ogen... in de auto... Ja, dat lukte dus niet zo goed. Desalnietteplus vind ik het een mooie mislukte foto.
 
Meervoudig
Dit zijn van die dingen die onder transportbanden zitten, om de band te laten rollen. Transportbandrollers dus (bestaat dat woord?). Ik vond ze op het industrieterrein en ik vind ze heel fotogeniek. Ik heb wel iets met oude zooi ;)
 
Zwart Wit
Zo’n onderwerp waar je alle kanten mee uit kunt. Ik moest gelijk aan zwart-wit poeder denken. En laten ze dat nou ook nog gewoon verkopen. De verkoopster keek mij enigszins verbaasd aan toen ik vertelde wat het doel van de aankoop was. Ze zei dat ik het vooral ook op moest eten... vies!!! Vroeger vond ik het heerlijk, maar nu smaakte het naar kartonneh... De zwart-wit ballen smaakten me beter.  
 
Schaduw
Ik deed een (enigszins hardhandige) poging dit mannetje in een haka houding te dwingen, wat overigens niet lukte, de houten Klaas, hij is meer van het ballet.
 
http://themindofanexchange.blogspot.nl/2013/10/november-challenge.html
 
Alweer een derde van alle foto's! Wat gaat dat snel!
Een fijne week gewenst en tot de volgende post.

11 opmerkingen:

 1. Oh lekker zwart wit, dat heb ik sinds mijn kindertijd niet meer op. Wij hadden van die zakjes. Ik vind de transportbandrollers ook heel mooi. En Skippy heel schattig. Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh nee, jammer ik wou ook mijn paspopje de haka houding laten doen, ander idee zoeken maar! mooie foto's! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 'm gebruikt voor schaduw... dus het kan nog, hij wil alleen niet zo in die houding ;)

   Verwijderen
  2. Ik zal hem is zijn armen en benen breken ( niet echt natuurlijk) Haha ik ben benieuwd naar je volgende lading

   Verwijderen
 3. Zwart-wit poeder? Nog nooit van gehoord :-) Multiple vind ik mooi! En een haka foto, daar moet ik nog iets op verzinnen :-) Misschien dat ik die wel oversla... Een cursus nachtfotografie lijkt me trouwens wel interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb jij je ogen weer goed de kost gegeven :)
  Ja ook die moeten gevoed blijven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toffe foto's! Haha, zwart-witpoeder, is ook de eerste keer dat ik van het bestaan ervan hoor! Leuke foto van je hond!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sjonge jonge... wat heb je weer een bijzondere opnamens gemaakt!!! Meervoudig vind ik erg mooi...en Skippy is ook heel aandoenlijk.Als je goed kijkt lijkt het net of hij twee oorbelletjes in zijn oog heeft hangen,haha...of moet ik misschien ook aan de worteltjes??
  Leuk dat je een cursus nachtfotografie doet...succes en een fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vind je foto's tof, zeker de wortelen. n ik ben benieuwd naar het resultaat van je cursus nachtfotografie !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie foto's weeral! Jij hebt toch echt wel oog voor compositie en de kleurencombinatie met de oranje wortelen? Geslaagd!
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!