zaterdag 29 november 2014

Mindful halverwege

Het is ongeveer vier weken geleden dat ik gestart ben met de acht weekse mindfulness training... jaaah, het moest er gewoon van komen.


 
Bijzonder wat het me zo halverwege al gebracht heeft. Ik ben veel aardiger voor mezelf geworden, hoef niet per se alles (goed) te doen, alles te lezen en alles te beantwoorden, zonder dat ik me er dan schuldig over voel. Ik heb mezelf zo maar een week vrij gegeven (genomen), zonder per se iets te plannen of ergens heen te hoeven of iets te moeten. Gewoon gedaan waar ik zin in had. En dat is een weldaad, kan ik je vertellen.
Het heeft me geleerd m’n grenzen beter te bewaken en eerst voor mezelf te zorgen. Maar het bracht ook allerlei inzichten in hoe ik nu eigenlijk ben... En dat kan heel confronterend zijn, zal ik je zeggen (ik ben best aardig hoor ;)). Met aandacht dingen doen, zien, horen, ruiken, proeven (!) en voelen... waaah, waar was ik zo heel regelmatig eigenlijk al die tijd? Met meer aandacht leven geeft zo lekker veel rust in je hoofd.
En dan mediteren... heel fijn, maar ik vind het zooo moeilijk! Ik presteer het nogal eens om half of helemaal in slaap te vallen, ja ook zittend... Maar dat mag er ook zijn ;)
Al met al ben ik heel blij dat ik eraan begonnen ben. Het is een sleutel tot verandering, een weg naar meer innerlijke rust... heel cliché allemaal, maar het is wel waar. Een aanrader dus! Op naar de tweede helft!
(Tjonge, ik geef wel veel van mezelf bloot...)
Fijn weekend!

4 opmerkingen:

 1. Wat heb jehet mooi opgeschreven!
  Ik herken het van de tijddat ik de cursus ook deed. Het moeilijkste vind ik om het daarna vast te houden.
  Ik herken je "flow" wel: ben gisteren gestart met een kleur- en stijladviescursus en daar komt-ie ook langs: wees aardig voor jezelf, oordelen kan altijd nog.... 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je er zoveel deugd van hebt en zoveel kan veranderen dat je ten goede komt ... geniet van deel 2!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk gevoel moet dat geven zeg,dat het je zo ten goede komt!!!! Je foto is wel heel bijzonder en toepasselijk!!!!
  Succes met het tweede deel!

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!