zondag 23 november 2014

Valkenburg, januari 2014

Voor eind januari dit jaar hadden wij een weekendje Valkenburg geboekt. Om eerlijk te zijn, ik was er nog nooit geweest. Het was grauwgrijs en kil januari weer en het was bijzonder rustig. Nu houd ik erg van rustig, maar iets meer leven in de straten past beter bij een stadje als Valkenburg. Maar desalniettemin was het een aangename kennismaking. Wij zwierven door de straatjes, lieten ons de spijzen bijzonder goed smaken en brachten uiteraard een bezoek aan grot en ruïne.Parijse allure in Valkenburg.
Kasteel Den Halder
Ruïne Valkenburg
Ook togen wij een dagje naar Maastricht. Wat een heerlijke stad, zo bourgondisch, zo niet Nederlands. Ook hier zwierven wij door de straatjes, bezochten de schatkamers van de St. Servaaskerk, maar ook leuke winkeltjes. Heel leuke winkeltjes hebben ze daar! Een rondvaart op de Maas mocht natuurlijk niet ontbreken. En wat lekker eten is weten ze in Maastricht heel goed hè!
St. Janskerk, 14e eeuw
Mijn eeuwige fascinatie voor deuren...
St. Servaasbrug

Een kort maar krachtig en smaakvol weekend! Daar konden we weer even op teren.
Tot de volgende reis!

8 opmerkingen:

 1. hihihi! En ik dacht dat ik ver achterstond met blogposts ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En het gaat nog zotter worden... met terugwerkende kracht vakantiefoto's uitzoeken, proberen elke zondag wat te posten als stok achter de deur om een beetje vaart in het opruimen te houden :)

   Verwijderen
 2. Oei, leuk Limburgin de winter.
  Ik ga binnenkort naar Maastricht. Heb je nog leuke tips?
  Rondvaart zal ik in elk geval onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grand Café Soiron is een aanrader voor het innerlijke van de mens. Straatnamen en winkelnamen weet ik niet meer, maar de kleine straatjes, die zijn het leukst, met erg leuke, eigenzinnige winkels, één had allemaal retro kleding, niets gekocht maar alleen al heel leuk om te kijken, echte Hollander, hè ;) Veel plezier!

   Verwijderen
 3. Ha ik ben ook een paar keer naar de data gaan kijken van je blogpost... ;-) Maar je hebt gelijk.. .Maastricht is super! Wij Belgen komen daar ook zo graag. Valkenburg doe je best wanneer het wat rustiger is.Veel leuker hoor! In de Kerstperiode vind ik het daar "kitcherig kerstmarktentenoverententop"... hou ik niet zo van. Maar Maastricht kan mij altijd bekoren... en dan nog die boekhandel in de Dominicanenkerk! Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In oktober zijn we nog een keer in Valkenburg geweest en er was toevallig net één of andere markt... heel druk, te druk, ben het met je eens, dat rustige was prima!

   Verwijderen
 4. Dat klinkt heerlijk en zo ziet het er ook uit. Leuk om even met je mee te kijken. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh...Valkenburg is geweldig!!! En ja.....niet te vergeten Maastricht,dat heeft ook wel iets!Je hebt er prachtige foto,s van genomen!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!