vrijdag 29 mei 2015

Anders Amsterdam...

Afgelopen zondag bezochten we op de valreep van de looptijd het Pop-Up Museum van DWDD in het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Helemaal de moeite waard! De verborgen meesters van Nico Dijkshoorn uit het Drents Museum en Marc-Marie Huijbregts uit Van Abbemuseum waren bij mij het meest favoriet.

Daarna slenterden we nog wat door Amsterdam en probeerde ik de stad met andere ogen te bekijken. Op zoek naar anders dan de geijkte toeristische trekpleisters. Anders Amsterdam.


 Dit vind ik nou een fantastisch mooie deur.
Er mist wel een stukje... Zoek de verschillen ;)


Door Lastpak


Ook door Lastpak


Door Ottograph

...zou jij hier gaan eten?

Ook door Ottograph
Recycle Kunst. Ik vind het geweldig!

Groen in de straat

Wel toeristisch dit...


Geen idee meer hoe dit eetzaakje heet,
maar ze hebben overheerlijke worteltjestaart!


Nog een "toeristen kiekje"...


Gaaf gebouw!


Ik kom niet echt vaak in Amsterdam, jij wel? Als dat zo is, is het me dan gelukt de stad anders te zien? Ik ben benieuwd!

6 opmerkingen:

 1. Leuk, zo'n andere kijk op Amsterdam! En die recycle kunst is inderdaad geweldig. Groetjes uit Australie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik was ook dol op de Nico! En in februari een nieuwe pop-up: fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amsterdam is wel bijna 40 jaar geleden voor me... pffff. Dan wordt het toch stillekes tijd om weer eens te gaan niet? Ik zie af en toe leuke foto's van de stad op de blogs... uitnodigende foto's maar die van jou zijn inderdaad heel leuk speciaal! Misschien gaat het deze zomervakantie toch een keertje lukken... Die recyclekunst is echt grappig!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan aan de hand van je foto's je route ongeveer zien :-)
  Wij zijn er onlangs nog een weekendje geweest, heerlijk was dat. Ik ben er vlakbij opgegroeid en heb er ook gestudeerd en als ik terug ben is het altijd heerlijk. Ik ga over twee en over drie weken weer een avondje uit. Heb er zin in ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat leuk, ik was toevallig vorig weekend een dagje in Amsterdam met vriendinnetjes. Ik had het gekregen voor mn verjaardag samen met het boek 'de zachte atlas van Amsterdam'. Ken je die? Het is van een kunstenaar die allemaal plattegronden van Amsterdam heeft getekend. Hij schrijft erbij wat hij ziet, denkt en voelt. Zo krijg je ook een heel ander beeld van de stad. Ik had het boek meegenomen om ook dingetjes en plekken terug te zoeken zeg maar. Erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!