zondag 3 mei 2015

Twente 2013

In 2013 hebben wij tijdens het hemelvaartweekend in Twente gekampeerd. Op de mooie rustige minicamping Roderveld in Rossum. Het weer was wat wisselvallig, maar we mochten niet klagen. Niet over het weer, niet over de camping... maar wel over het oorverdovende lawaai dat nogal wat Twentenaren produceren op Hemelvaartsdag! Dat weten we dan ook weer, zullen we maar zeggen, ieder z’n ding, maar dat is niet helemaal ons ding, daar worden wij als half bejaarden toch wat onrustig van... dus niet meer met Hemelvaartsdag naar Twente! Gelukkig keerde de rust daarna weder.
Hemelvaartsdag zijn we wel goed begonnen, ondanks de herrie. Eerst thee en koffie met een stuk overheerlijke taart, zelfgebakken door gastvrouw Lilian van ’t Stekkie.

Voor onderweg namen wij nog een paar stukken kleikloet’n (“oud Twents soort gebak”) mee, superlekker! Als je in de buurt van Rossum bent, moet je hier gewoon even gaan thee drinken, een aanrader!

Daarna hebben we heerlijk gewandeld door het licht glooiende landschap.

Ineens waren we in Duitsland, typisch...

Superschwein
Vrijdag hebben we Bad Bentheim met z’n kasteel bezocht.Als je liefhebber van taart bent, ga dan ook vooral in Duitsland taart eten, gewoon bij de bakker, dat kan zowat bij elke bakker daar, lekker een kop thee erbij... is nog nooit tegen gevallen.Zaterdag hebben we het Openluchtmuseum in Ootmarsum bezocht. Vanwege de lentefair was er veel extra’s, zoals oldtimers, oude ambachten en zelfs een live opera.Klöpkeshoes, niks clubgebouw,
maar een huis voor ongetrouwde tantes..."Zeg Truus, zullen wij elkaar eens diep in de ogen kijken?"

Strodokken, tegen lekkage

De smid Martin Koster smeedde speciaal voor ons een vierkante spijker, die ik in deze collectie gebruikte. 
Na deze mooie dag zat het er alweer op, zondag ging het weer huiswaarts. Leuk om nu, precies twee jaar later, dit alles nog eens te bekijken. Heeft het niet gelijk opruimen van de vakantiefoto's dus ook nog een voordeel, uitgestelde vakantie napret ;)


En dan... gaan we terug naar 2012... dat ga ik nog eens uitzoeken, volgens mij heb ik daar al veel van geplaatst... wordt vervolgd...


Voor nu wens ik je nog een fijne dag!

4 opmerkingen:

 1. Twente is mooi! Nu ik je foto's van Ootmarsum zie, kom ik tot de ontdekking dat ik die ook kwijt ben evenals vele andere foto's van 2010. Het openluchtmuseum hebben we toen niet bezocht, maar zo te zien is het een bezoek meer dan waard. In BB zijn we jaren geleden geweest, leuk om het hier bij jou weer te zien. Leuk adres dat Stekkie.Mooi verslag! Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk om even zo mee te kunnen kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie reclame over Twente... wij trekken er van de zomer met de fietsvriendinnen naar toe...Hebben er een huis gehuurd in Daarle...en het plan is dan om van daaruit grote fietstochten te doen... ik kijk er al naar uit! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Redelijk dicht bij ons in de buurt :-).

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!