donderdag 30 juni 2016

Ideale zaterdag...

In Flow nummer 3 zat een vragenboekje voor bij het ontbijt. Tijdens een zaterdag ontbijtje stelde ik mezelf de vraag uit het boekje: hoe ziet jouw ideale zaterdag eruit...???? Uhh, nou, gewoon, geen verplichtingen, geen plannen, mooi weer, en doen waar ik op dat moment zin in heb... Er kwam gelijk nog een vraag bij me op: hoe vaak heb je zo’n zaterdag...??? Uhh, nou, eigenlijk nooit! NOOIT!? Daar moet dus verandering in komen en omdat ik zelf verantwoordelijk ben voor dit niet-erg-aardig-voor-mezelf-gedrag, plande ik de eerst volgende zaterdag VRIJ! Ha, en dat was afgelopen zaterdag. Toch nog wat verplichtingen in de vorm van boodschapjes, maar stiekem ook leuke dingen gekocht, dan is het minder erg ;) Geen mooi weer, helaas ging het ’s middags regenen. MAAR! Ik deed wel waar ik zin in had.

Ik heb heerlijk zitten fröbelen. Aan projectjes, die nooit dreigden te worden voltooid, zoals mijn etuitje. En zie daar, hij is helemaal klaar en ik ben er heel blij mee en best trots op, want ik vond het een behoorlijk priegelwerkje. Zo’n zaterdag-doen-waar-ik-zin-in-heb is me heel goed bevallen, dus dat ga ik gewoon inplannen, want ik ken mezelf, er is altijd wel iets dat moet (van mezelf) en dan komt het er nooit van. Nooit! En dat is niet aardig voor mezelf.

En hoe ziet jullie ideale zaterdag eruit?? En... hoe vaak gun je jezelf zo'n zaterdag?

6 opmerkingen:

 1. Je etuitje is prachtig geworden! Ontzettend leuk stofje ook. Hier moeten op zaterdag (en op zondag ook trouwens) kinderen gehaald en gebracht worden van en naar hun verschillende activiteiten en ik ben allang blij als manlief een deel daarvan voor z'n rekening neemt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Wat een geweldig mooi stofje ook...Zo'n dagen voor jezelf zijn zalig...zeker als je dan ook nog tijd en energie hebt om mooie dingetjes te maken... Je troost me wel...hier ook veel "nognietklaar" dingen... haha ik ben dus echt niet alleen zo'n sukkelaar! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar... maar niet op zaterdag want dan werk ik. Maar ik zal dat ook eens moeten inplannen, knap van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een prachtig setje geworden. Ik ben benieuwd hoe deze zaterdag verloopt. Het mooie weer doet even niet mee. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gemaakt en een leuk stofje. Ik lees lekker lang de krant op zaterdag. Kop koffie erbij en een plak ontbijtkoek. Heeeeerlijk. De rest van de dag is variabel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is je etui mooi gelukt met een wel heel erg bekend stofje. Good for you!
  Groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!