vrijdag 26 augustus 2016

Verenigde Staten, 6 mei 2016

Chimney Rock, Nebraska

Nadat we Nederland, Colorado hadden bezocht, reden we richting Wyoming, en maakten we een “kleine omweg” via Nebraska. De Chimney Rock stond op ons programma.


Laat in de middag reden we door de grasslands van Nebraska. De verlaten wegen, het licht van de late middag, de weidsheid, de leegte...
Courthouse Rock, Nebraska. En onze eerste prairiedog.

Net als de eerste keer dat ik naar de V.S. ging in 2009, greep het me, ontroerde het me bijna of eigenlijk helemaal. Je voelt je klein en nietig, en bevoorrecht om zo’n reis te mogen maken. Deze emoties kwamen vooral die eerste dagen bij mij naar boven, waardoor alles een overdonderende indruk maakte.
Courthouse Rock en Jailhouse Rock, Nebraska

Tijdens onze reis werden we steeds vergezeld door de Western Meadowlark, die zijn melancholieke deuntje zong.

Bij het zien van de foto, kan ik het niet laten even zijn geluid op te zoeken, waardoor ook die emoties weer even naar boven komen... Ik krijg heimwee...

5 opmerkingen:

 1. Prachtig... en zo te zien waren jullie daar helemaal "alleen op de wereld"?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat gevoel hadden we in Lapland. Amerika is een land waar we nooit zullen komen, dus mooi om op deze manier wat van het land te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, in delen van Scandinavië kun je dat gevoel ook heel goed krijgen, heerlijk. En.. zeg nooit nooit, je weet nooit ;)

   Verwijderen
  2. In dit geval kan ik dat wel zeggen of ik moet ineens in het vliegtuig willen :-).

   Verwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!