zondag 22 juli 2018

Fotografie challenge juli


Nieuwe maand, nieuwe challenge, nieuwe kansen! Mooie muur met voorbijganger is de opdracht voor de fotografie challenge van juli. Het hoeft niet perse een muurschildering te zijn, mag ook een mooi gevel zijn of iets dergelijks, als de achtergrond maar mooi en interessant is. Met een voorbijganger, dus... Waahh, was het eerste wat ik dacht. Mijn woonomgeving is niet rijk bedeeld met mooie muurschilderingen, maar Barneveld heeft er wel één, of eigenlijk meerdere kleine muurschilderingen in een steegje. Er borrelde gelijk een idee naar boven. Ik ben er op verschillende tijdstippen van de dag doorheen gefietst om te bepalen wanneer de beste lichtomstandigheden zijn. In een steegje is dat toch al gauw lastig. Ook het beste moment wat betreft drukte heb ik bekeken. Er staan fietsen, scooters en containers... Wanneer staat er het minst van dat al. Zondagochtend vroeg werd het, met het goede licht, geen drukte en zo min mogelijk “ruis”. Een model met de juiste kleding was snel gevonden, die rol heb ik zelf ingevuld. Met de camera op statief schoot ik tig foto’s van mezelf, heen- en teruglopend, met snelle en langzame sluitertijd. Totdat ik een paar foto’s had, waar ik best tevreden over was. Dit is de foto die ik uiteindelijk uitgekozen heb. Kiezen wordt er niet makkelijk op als je zelf op de foto staat, dat kan ik je wel vertellen.

M.C. Escher, ´Rimpeling´ (1950) 

Je mag drie foto’s insturen, maar meer van hetzelfde wilde ik niet. Wegens enig gebrek aan tijd heb ik de foto’s van Corfu nog doorgenomen. Deze foto’s koos ik uit om in te sturen. Het oude fort in de hoofdstad Kerkyra met toevallig drie “modellen” met lang donker haar. Ik vind het wel wat hebben, dat ze op verschillende plekken in de foto opduiken.


En een straatje in het pittoreske Gastouri, met in mooie kleuren geschilderde huizen en een voorbijganger met haast. Haar houding, de groene jas, het verkeersbord met waarschuwing voor overstekende kinderen, ik vind het samen een mooi plaatje vormen.


Deze twee haalden alleen de selectie.

Het paleis van St. Michael en St. George in Kerkyra, nog redelijk vroeg in de ochtend.


De oude molen bij de haven en zwemplaats voor de locals. Die man met dat petje, de Griekse kleuren blauw-wit die overal in terugkomen, zelfs in de geblokte tas die de man met het petje draagt, en natuurlijk dat schattige hondje. Het lijkt allemaal te kloppen. Heb ik wel wijs gekozen? Wat vinden jullie? Blijft lastig, dat kiezen.


Nu maar weer afwachten of ik de Hall of Fame ga halen.

Edit: ik heb de Hall of Fame gehaald met mijn selfie! Zo blij mee!

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Die heb ik in ieder geval ingestuurd. Ik ben na het insturen gaan twijfelen, de molen had er toch bij gemoeten of toch niet... ohoh!

   Verwijderen
 2. Ziet er allemaal goed uit!!!Die van je zelf vind ik toch wel bijzonder en leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Die van mezelf heeft de Hall of Fame gehaald, zo blij mee!

   Verwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!