maandag 24 oktober 2011

Reportage zomervakantie 2011 deel 4

De natste zomer sinds 1906 volgens het KNMI. Het is toch wat! Ondanks dat we in onze vakantie wel wat regen gehad hebben, hebben we de nattigheid vooral gemerkt aan de kletsnatte kampeerterreinen, blubber en... de hoeveelheid slakken. De gezegdes luiden niet voor niets: "Als de slakken kruipen gaan, dan is 't met het mooie weer gedaan". En "Als slakken en padden kruipen, zal het spoedig druipen", (bytheway, ook veeeel minipadjes gezien). Klopt dus als een bus!Mecklenburgische Seenplatte in voormalig Oost Duitsland. Aan het grootste meer Müritzsee, hier bij zonsopkomst, iets voor 5.00 uur.Idyllisch plaatje! Behoeft geen uitleg, toch!?Het pittoreske plaatsje Röbel am Müritzsee. Let op de Hollandse molen op de eerste foto, helemaal achterin.

Alsof de tijd heeft stilgestaan. Het heeft wel iets, zo'n reclamebord.Deuren en met name blauwe deuren... Op de één of andere manier vond ik ze heel fotogeniek. Dit zijn de mooiste. Het kost wel even wat tijd... al die foto's maken... Oh, nog één, even stoppen, foto maken... Ah, die is mooi, stoppen, foto maken... Dat is echt om op te schieten. Maar goed het is dan toch ook vakantie! Resultaat: een relaxed "blauwe deuren" plaatje, ha!De laatste foto van de vakantieserie. Deze beauty vergezelde ons op de boot van Gedser, Denemarken naar Rostock, Duitsland.Ik hoop dat ik mijn bloglezers heb kunnen boeien met deze kleine greep uit de meer dan 1.000 foto's die ik in totaal gemaakt heb.

2 opmerkingen:

  1. Super foto's, vooral die deuren zijn meteen favoriet!! Ik kan me helemaal voorstellen hoe dat gegaan is met dat stoppen, ha ha! Bij ons is het niet anders, gelukkig ondergaat mijn Manlief alles gelaten... Heerlijk verslag, dank!! Groetjes van Lupineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was een leuke trip met mooi foto's erbij. Moeilijk kiezen uit 1000 foto's vind ik. Die deuren zijn mooi, ik stop er zelf ook graag voor en voor fietsen en waslijntjes en noem maar op, dus dat geeft nog wel eens gemopper ;)
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!