zondag 6 november 2011

KreaDoe 2011

Afgelopen vrijdag ben ik met mijn zus naar de KreaDoe beurs geweest. Ik heb wat foto’s gemaakt, maar ben het ook regelmatig vergeten, zoals van de leuke stand van Echt Studio en Hoooked. Arne en Carlos waren er vrijdag niet, maar de gebreide kerstballen hingen er wel en ook die ben ik vergeten te fotograferen.Je moet ook zoveel op zo’n dag. Veel lopen, staan en wachten, want het was druk. Keuzes maken, want je kunt onmogelijk alles zien. Weer keuzes maken: zal ik dat wel of niet kopen.Nog meer keuzes maken, er waren zoveel leuke workshops te volgen en ook die kun je helaas niet allemaal doen. Zo af en toe voor de inwendige mens zorgen en dan ook nog foto’s maken.Je begrijpt het al, ik heb een heel drukke, maar ook reuze gezellige dag gehad. De te volgen workshops waren o.a. een beeld maken met Pretex, een schaal decoreren met Decopatch, een speciaal soort papier. Glaskralen branden, stempelen, kaarten maken, naaldvilten en een sieraad maken met de sieradentechniek maliewerk.Dat laatste hebben wij gedaan bij The Queen Ring.

Wat is maliewerk?
Maliewerk is een sieradentechniek waarin gebruik wordt gemaakt van metalen ronde ringen om verschillende patronen en kettingen te maken. Het is oorspronkelijk gebaseerd op maliehemden zoals van middeleeuwse ridders, maar inmiddels zijn en veel meer verschillende patronen. (bron: website The Queen Ring)

Erg leuk om te doen, met een nog leuker resultaat! Het ziet er ingewikkeld uit, maar door het patroon te volgen, volgt ook de logica en gaat de rest vanzelf.Dan nog de buit:

Ringetjes, kralen en bedelsGlastegeltjes voor mozaïekStempelinkt en stempelsMooie wol voor het droog/naaldviltenNog over op het wensenlijstje: een zee van tijd!

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je zo'n heerlijke dag hebt gehad met zoveel 'buit' thuis bent gekomen! Tja, en tijd.... daar hebben wij handwerksters en knutselaars nooit genoeg van! Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt leuke spullen gekocht. Dat droogvilten lijkt me ook wel iets en mozaïeken lijkt me ook leuk. Eigenlijk vind ik zoveel leuk, wat zou ik het daar moeilijk hebben op zo'n beurs, ben er ook nog nooit geweest.
  Fijne zondag, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk verslag heb je er van geschreven! Het was inderdaad erg leuk om een hele dag met alleen maar knutselen bezig te zijn. En wat leuk die workshop die jullie gedaan hebben! Wij hadden er helaas geen tijd meer voor.
  Het was leuk geweest als we elkaar hadden gezien op de Kreadoe!

  Leuke blog heb je!
  Groetjes
  San

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooie buit en inderdaad ik had hetzelfde gevoel nu nog zeeen van tijd.
  haha veel plezier met je gekochten dingen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super zeg! Baalde als een stekker, want ik woon er praktisch om de hoek, maar kon niet komen. Echt jammer! Volgend jaar....
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!