zondag 20 november 2011

Zeepkettingen

Ze zijn er al een tijdje, zeepkettingen. Nog steeds zijn ze erg populair. Om te kopen en om zelf te maken. Nee, ze dienen niet om jezelf mee te versieren of te wassen, maar om je interieur mee te versieren en lekker te laten ruiken.In 2008 maakte ik mijn eerste zeepkettingen, met doorzichtige zeepjes in de vormen van dolfijnen en fruit. Leuk vind ik het om nu te zien hoe ik ze toen heb gemaakt.Van het instellen van de belichting op de camera had ik geen kaas gegeten, dus ik heb de foto’s wat lichter gemaakt, misschien iets te licht, maar goed, bij de originele had je zeker met je neus op het beeldscherm gezeten om de zeepketting te vinden in de donkere foto.In 2009 maakte ik een zeepketting, met blokjes zeep van de KreaDoe. De lichte blokjes deden qua uiterlijk denken aan komijnekaas, de geur gelukkig niet. De foto is al beter, een nieuwe camera doet wonderen. Of kwam het ook door het komijnekaasuiterlijk...In 2010 kocht ik bij Sandra van ZeepjesEnzo mooie zeephartjes waarmee ik een heel zoete zeepketting maakte. Ik was ook heel druk met het maken van fotocollages, zoals je ziet. Ook heel zoet!En een Holland zeepketting. Sandra heeft een heel uitgebreid assortiment met echt alles wat je nodig hebt om lekker zelf aan de slag te gaan.Bij Droomjuweeltjes kocht ik een groot zeephart in mokkakleur. Samen met drijfhout gevonden in Noord Duitsland, aan de kust van het Flensburger fjord maakte ik daar deze hanger mee. Het maken van fotocollages vond (en vind) ik nog steeds leuk, maar ik heb het hier weer heel anders toegepast dan daarvoor.Nu kreeg ik laatst van Wendy een paar zeephartjes, die ze zelf had gemaakt. Het leek me wel leuk om eens knopen te gebruiken. En gezien ik in het bezit ben gekomen van een fikse lading knopen, was dat geen probleem. Met leuke knopspelden en knopen heb ik de hartjes versierd. In de ketting heb ik kralen en knopen gebruikt. Moet zeggen dat ik er heel tevreden over ben. J En de fotocollage, die is weer anders geworden. Leuk om zo je eigen ontwikkelingen te volgen.

7 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend mooi en wat leuk om het te zien. Wat prachtig gefotografeerd; het lijkt zo uit een tijdschrift te komen. Top.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke modellen. De eerste lijken bijna sieraden.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh dat ziet er allemaal heel leuk uit zeg, je groene dolfijntjes vind ik heel lief maar mijn favo is toch wel het hollandse blauw, tja nu eenmaal mijn favo combi hé. Leuk om te zien dat je een paar jaar geleden al een vlotte smaak had en het nog steeds een moderne zeephanger is, dat is in ieder geval niet veranderd, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk om te zien !
  Die met die komijne-kaasjes vind ik het allerleukst hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke zeephangers heb je gemaakt.Je foto's zijn ook schitterend.Ik vind die met het hartje en drijfhout erg leuk en de achtergrond van die foto wouw.
  groetjes mamaloe

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is zeker leuk om je ontwikkeling te zien. Precies wat ik dacht toen ik je logje las. En eigenlijk zijn ze allemaal mooi hè, die zeepslingers. Ik heb er ook één in de wc hangen. In wit grijs en zwart. Ze ruiken idd heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie zeepkettingen heb je in de loop der jaren gemaakt, echt prachtig.
  Ik heb er ook enkele gemaakt en 1 daarvan hangt mooi te wezen in het toilet, helaas de geur is ver verdwenen....
  Roos x

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!