zondag 18 december 2011

Kerstsfeer


Voor de één bestaat de ideale kerstsfeer uit een gevel vol met lampjes in allerlei kerstgedaantes, voor de ander is een kerstboom de sfeermaker, soms met “alle kleuren van de regenboog lampjes”, meestal gewone lampjes. De kerstballen moeten voor de één in wit en zilver, de ander wil goud met paars of blauw, alles is mogelijk. Er zal dit jaar menig boom versierd zijn met de gebreide kerstballen naar patronen van Arne en Carlos. Ook zullen kerststalletjes in sommige huizen standaard opgesteld staan. Zo heeft ieder zijn eigen wensen voor en ideeën over het creëren van de ideale kerstsfeer.In huize Sierkip is de boom al jaren afwezig en ik mis hem ook niet. Ik vind het een prachtig gezicht, zo’n mooi opgetuigde boom met veel lichtjes, maar nee, voor mij hoeft het niet meer. Dat gesleep met zo’n boom en het gedoe van het optuigen, de rood gespikkelde armen naderhand, de stress, want wanneer heb ik er tijd voor, konden me op een gegeven moment allemaal gestolen worden. Dus verkocht ik alle kerstboomspullen op Marktplaats en dat was dat.In plaats van de boom zorg ik ieder jaar dat er een mooi kerststuk op tafel staat, soms zelf gemaakt, maar meestal door de bloemist. Verder staan er veel kaarsjes en lichtjes in mooie houdertjes, in groepjes, met wat kerstfrutsels, altijd weer anders, her en der opgesteld.Dit jaar heb ik een India sfeerhoekje met veel kleur en een hoekje in Scandinavische sfeer in wittinten.

Mijn drie sneeuwmannen zijn ieder jaar vertegenwoordigd.
Verder heb ik nog wat kerstknutsels van eigen hand hier en daar hangen en dat vind ik dan wel genoeg. Huize Sierkip is klaar voor de kerst.


5 opmerkingen:

 1. Mooie kerstcreaties!!!
  Vooral voor de jongste kon ik de kerstboom niet buiten de deur houden. Maar ik doe het eigenlijk ook liever zonder ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen hoe het er bij jou uitziet! Het is zo persoonlijk waar je van houd, en het leuke is dat het altijd past bij wie je bent...
  Hier nog wel een kerstboom, ik geniet altijd van het groen, de geur... al heeft hij al een week zonder versiering binnen gestaan, zo vind ik hem eigenlijk het mooist!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kaart in de houder vind ik leuk en weet nu ook weer waar ik die eerder zag ;)
  Al die mooie sfeerhoekjes in jouw stijl geven toch een fijne kerstsfeer, ook zonder boom.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellige kerstsfeer en wat leuk dat je dat met ons deelt..Het kerststukje vind ik erg mooi..zo met die witte cyclaam er bij...Ik ben gek op cyclaampjes,ondanks dat het blad bij mij nog wel eens geel word..nou dan knip ik de bloempjes er af en wallah een leuk boeketje.
  Nog een fijne week en groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!