donderdag 29 december 2011

Museum Moderne Kunst Arnhem


Vanmiddag zijn we naar het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem geweest. Nog tot en met 5 februari 2012 is daar de tentoonstelling “Ontketend!” te zien, een overzicht van grenzeloze sieraden. Gezien ik gek ben op sieraden en ze zelf maak, wilde ik deze tentoonstelling graag zien. Meer dan tachtig ontwerpers uit vijfentwintig landen laten hun werk zien, dat soms meer weg heeft van kunst dan van sieraad. De meest uiteenlopende materialen zijn gebruikt, van edelmetalen tot afval, grenzeloze mogelijkheden dus.

Ook is er een tentoonstelling van de mooiste werken van de Vlaamse kunstenaar Roger Raveel. Iets minder mijn ding, maar er zaten wel mooie stukken bij. Deze met levende kanariepietjes vond ik toch wel aardig. (Waarschijnlijk door de leuke pietjes...)
We hebben de vaste collectie bekeken, met o.a. glas van Copier, helemaal mijn ding!En keramiek van o.a. Etie van Rees, ook helemaal mijn ding. Ze was opgeleid als schilder en begon pas op 62-jarige leeftijd met boetseren. Ze vond wat boetseerklei in de kast en maakte er dierfiguren van en bakte die aan een ijzerdraadje boven de potkachel. Tevreden met het resultaat heeft ze tot haar dood in 1973 met klei gewerkt.
Prachtig sieraardewerk van Th.A.C. Colenbrander, wat doet denken aan de kunststromingen Art Nouveau en Jugendstil.In de tentoonstelling “Ruimte voor Realiteit” is o.a. werk te zien van neorealisten, zoals Carel Willink, waarvan dit werk “Het gele huis” uit 1934 mijn favoriet is. De foto daaronder is van een koffiepot genaamd Monument II van Klaas Gubbels uit 1987. Volgens mij weer helemaal hip.
Met in de ochtend een rondje Arnhem centrum en een lekkere lunch, hebben we een fijn dagje uit gehad. Doet u mij er daar nog maar een paar van. ;)

3 opmerkingen:

 1. Dat was een gezellig dagje uit. Cultuur, winkelen en lekker eten, een goede combinatie. Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zeg,even een museumpje pakken en van al het moois genieten.Je zelf ook nog lekker verwennen met een lunch en lekker shoppen.Wat een fijne dag zeg.
  Groetjes Mamaloe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, dat je zo genoten hebt van deze dag! Wat een creatieve geesten daar, met die bijzondere sieraden, daar wordt je zelf ook weer door aangestoken!

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!