zaterdag 6 mei 2017

Februari 2017 in beeld

Offline is the new luxury, dat was wel het motto van de afgelopen maanden. Na mijn eerst blogje dit jaar, was de zin om te bloggen ineens helemaal verdwenen. Ook Instagram werd ernstig verwaarloosd. Februari is voor mij sowieso een maand waarin ik mezelf regelmatig een trap onder mijn hol moet geven. Februari blues, beetje winterdepri... en een ernstig tekort aan daglicht en zonnevitamines. Onze vakantie naar Madeira heeft de batterij weer helemaal opgeladen. Zo, wat had ik dat nodig! De winter blues verdween en de zin kwam weer terug. Ook om te bloggen.
Ik vroeg me wel af of ik mijn “maand in beeld” blogjes moest voortzetten, wie zit er nu te wachten op beeld uit februari als buiten alles groen begint te worden. Mezelf er aan herinnerend dat dit mijn blog is, ga ik toch gewoon februari beeld verspreiden. Dus je bent gewaarschuwd, wil je geen sneeuw meer zien, klik dan nu weg (maar dan mis je wel een very cute sneeuwmannetje... :)

De eerste tulpen van het jaar in huis, een beetje kleur om de februari blues op te fleuren.

Op 5 februari was er nog geen sneeuw te bekennen. Lekker wandelen op Landgoed Sligtenhorst, in de blubber ;)

Op 12 februari is het andere koek, geen blubber, maar sneeuw dus... ik ben blij dat dat achter de rug is, hoewel het altijd mooie plaatjes oplevert.

Poging tot het verdrijven dan de winter blues... met sneeuwmannen maken ;)

Drie dagen later, op 15 februari... je gelooft het niet, maar alle sneeuw is als sneeuw voor de zon verdwenen. Wandelen op Landgoed Erica Noord, met blauwe lucht!!! Een vrije middag cadeau aan mezelf. Altijd een goed plan!
Haven van Brielle
Molen ’t Vliegend Hert Brielle

18 en 19 februari gingen wij een kort weekend weg. Wat één nachtje en twee dagen weg al kan doen. Je hebt het idee dat je veel langer weg bent. Voor herhaling vatbaar, even uit de sleur breken.
St. Catharijnekerk
Mooie voordeuren-liefde
Niet alle eendjes zwemmen in het water...

Eenzame visser...
De raamkatten van Brielle...
Historisch Museum Den Briel

18 februari bezochten we het vestingstadje Brielle. Kou en mist kon ons niet deren, we genoten er volop van. Lekker door het stadje slenteren en in leuke restaurantjes genieten van koffie, thee en lekkers, ’s avond een hapje uit eten, heerlijk!
Zakkendragershuis
Stadhuis Schiedam

De volgende dag bezochten we regenachtig Schiedam, waar de grootste molens ter wereld staan.


Zoals deze, de Kameel. De meest molens werden gebruikt voor het verwerken van graan voor jenever.

Als je een rondje molens loopt, kom je ook veel oude pakhuizen van de jeneverindustrie tegen. 

Natgeregend en koud naar huis rijden is natuurlijk geen optie, dus eerst koffie, thee met wat lekkers. Dat nuttigden we in de bibliotheek van Schiedam...

En wat voor een bieb! De bieb is gevestigd in de Korenbeurs, je komt er in een groene oase, met een leuke koffiehoek, fijne tijdschriftenhoek, waar je ook als niet-Schiedammer gewoon een poosje heerlijk kunt gaan zitten lezen onder de glaasjes van Florijn. Als je in Schiedam bent, ga er zeker even naar binnen! Echt een aanrader. Tweede geworden dit jaar in de verkiezing van beste bibliotheek van Nederland.

Op de terugweg reden we langs Gorinchem om de tentoonstelling Seventies in het Gorcums Museum te bekijken. Erg leuke tentoonstelling, die je terug brengt in de tijd, naar de nostalgie van mijn kinderjaren. Ook heel hilarisch, want liepen we echt in die kleren en op zulke schoenen... :)
We hadden een supertof kort weekend weg. Moe maar voldaan én opgeladen kon ik de rest van de maand aan. Wat overigens zonder fotograferen gebeurde, dus dit was het dan voor februari. Viel mee toch?!
Tot later!

12 opmerkingen:

 1. Ik zit in de zon in onze tuin jouw sneeuwfoto's te bekijken ha, ha. Sneeuw lijkt opeens lang geleden. Mooie foto's weer. Een paar jaar geleden waren wij ook in Brielle en wij vonden het er verrassend leuk. In Gorinchem is inmiddels een nieuwe tentoonstelling met de koe in de hoofdrol. De tentoonstelling over the Seventies was de best bezochte tentoonstelling in het Gorcums Museum ooit. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, in de zon is het minder erg om naar sneeuw te kijken ;) Ik zag het, over koe in de hoofdrol, lijkt me ook weer de moeite waard. Bedankt voor je leuke reactie!

   Verwijderen
 2. Soms heb je een dip, maar dan sla je keihard weer terug met een geweldige post. Wat een foto's en heerlijk die sneeuw. En die molens...wow. Bedankt !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was toch een leuke maand februari. Ik heb nog even een video bekeken over de seventiestentoonstelling, erg leuk. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, eigenlijk best wel een leuke maand, de winter blues ben ik alweer vergeten :)

   Verwijderen
 4. welkom terug! En laat die sneeuwfoto's maar komen! Maakt me nog extra blij dat het lente is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tof dat je terug bent. Gelukkig hebben we de sneeuw achter de rug maar veel beter is het hier bij ons eigenlijk nog niet geworden. Dat de zon maar snel komt! Ik kan ze gebruiken! :-( Geweldig mooie foto's weer... en die schoenen... zijn die zelfs al weer niet terug een beetje in de mode? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ja, tegenwoordig kan alles, maar zou jij er nog op gaan lopen ;)

   Verwijderen
 6. Geweldig zeg wat een uitstapje al niet doet!! Leuk dat je weer terug bent met je blog! Je hebt weer prachtige foto's gemaakt!!Was al weer helemaal vergeten dat er in fefr. sneeuw lag,je foto's liegen er niet om en zijn erg leuk en zo ook het eendje met zijn mooie kleuren.Ooooh...en die schoenen zeg...die herinner ik me ook nog heel goed en ook de pijn die ik er van kreeg..haha. Vorige week was er in het programma van Close Up de beroemde schoenontwerper Jan Jansen.Ja hoor...ook daar lieten ze die schoenen zien.. erg leuk allemaal! Bedankt voor al die mooie foto's!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!