maandag 19 juni 2017

Maart 2017 in beeld

Terwijl buiten de mussen bijna dood van het dak vallen door de hitte, zit ik lekker binnen in de koelte van het huis, te werken aan een blogje over maart... Alles kan hè!
In maart heb ik zeldzaam weinig foto’s gemaakt. We herhaalden een kort-weg-weekend en van dat weekend is ook bijna het enige aan fotomateriaal van maart.

Op deze foto na, die ik niet zelf maakte, maar waar ik wel zelf op sta, hoog in de bomen van het klimbos in Ermelo. Een vriendin werd 49 in maart en omdat ze al dat gedoe met Sarah en 50 volgend jaar voor gezien wil houden, hield ze dit jaar alvast voor vriendinnen haar verjaardag. Ze wilde iets doen wat ze niet zo goed durfde, maar misschien wel met een stel vriendinnen erbij. Dus hup, alle dames de boom in. En dat was echt tof! En best zwaar en soms eng! Maar iedereen durfde de bomen in, inclusief jarige bijna-Sarah. Na afloop gezellig met zijn allen een hapje eten maakte het feestje compleet. De dagen erna wel een beetje afzien door spierpijn, maar hé, dat heb je over voor een vriendin!
Let op die duif...
Werk van Fiep, altijd goed om een glimlach op je gezicht te toveren
Portret van een Oezbeekse boer, 1964 - Werner Tübke
“Reflections of Youth” - Joseph Klibansky

Het weekend weg ging dit keer weer eens richting het noorden. Eerst naar Zwolle, Museum De Fundatie, waar verschillende tentoonstellingen liepen, o.a. Fiep Westerdorp, Werner Tübke en Joseph Klibansky. Tussendoor lekker lunchen bij Grand Café Public aan de overkant en na afloop nog een rondje door de stad. Onderweg naar ons overnachtingshotel in Roden, hebben we lekker gegeten in Restaurant Het Erfgoed in Pesse. Ik bedoel maar, je hoeft niet ver weg te gaan om het idee te hebben dat je mega op vakantie bent. De volgende ochtend reden wij naar Appingedam, waar we de taxi namen naar t’ Zandt om vandaar weer een etappe te lopen van het Wad- en Wierdenpad. 
Boerderij Alberdaheerd, langs het Wad- en Wierdenpad
De theekoepel bij Alberdaheerd uit de 19e eeuw
! Hij is ons gevolgd van Zwolle naar Het Hoogeland...
All the way to Eemshaven

Het was koud en winderig, maar het bleef droog en we liepen een prachtig route door het Groninger Land. Terug in Appingedam was de zon inmiddels gaan schijnen en hebben we onszelf getrakteerd op koffie, thee en Taart op het terras. In de zon uiteraard!
Gijs de Goeierd, volgens de eigenaren ;)
"Ik kom er heus zelf wel uit... wanneer ik daar zin in heb" ;)
"Hm, get lost..."

Het was weer een superfijn weekend van maar één nachtje en twee dagen weg. Als je niet meer dan het weekend hebt en je wilt er toch even uit, is dit echt aan te raden. Doordat je zo uit je dagelijkse (sleur) omgeving komt, heb je het idee dat je wel een week weg bent geweest.
Kalkoven bij Appingedam uit 1905
De eerste huizen van Appingedam
Hoek Koningstraat – Het Bolwerk,
een jaren 20-30 bouwstijl die je veel ziet in Groningen
De beroemde hangende keukens van Appingedam

Weer opgeladen en wel heb ik de rest van de maand dus geen ene foto meer gemaakt... Offline, off camera...

7 opmerkingen:

 1. De hoogspanningsmast is een juweeltje. Super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. :-) Ja, dat klinkt mij ook goed in de oren, ben niet echt hitte bestendig zullen we maar zeggen.

   Verwijderen
 3. Hé.. daar is ze weer...leuk!! Wat een gezellig en ondernemend verjaardagsfeestje en dolle pret...leuke !!! Je hebt weer prachtige foto's gemaakt van jullie uitstapjes!!!Ga haast geloven dat jullie die gouden duif verplaatst hebben...haha.
  Bijzondere mooie foto van de hoogspanningmast!!!! en die poesjes..schattig!!oh en niet te vergeten die mooie rozen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inmiddels al weer juli en nu lees ik je maartverslag pas. Dat was een heerlijk en afwisselend weekend. Grappig dat die duif met jullie mee is gereisd.
  Stoer verjaardagsfeestje van je vriendin.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik plaatste dit blogje ook pas in juni, dus je bent nog aardig bij met lezen ;) April is in de maak, maar dat schiet nog niet zo op.

   Verwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!