zaterdag 30 juni 2018

Fotografie challenge juni


Voor de challenge van juni heeft Laura Vink het onderwerp driehoek gekozen. Best lastig eigenlijk. Ik ben er nog te weinig echt op uitgetrokken, dus ik heb ook twee foto’s ingestuurd die ik vóór deze challenge maakte, zonder bewust op driehoekjacht te zijn. Zoals deze, die ik in de vroege avond maakte in de Keukenhof op 20 april, net voordat we naar huis gingen. Je ziet aan de lange schaduw van de eend dat de zon al flink laag staat. Eigenlijk best een heel geschikte foto. 


En een foto van Corfu, genomen op 10 mei, boven op de hoogste berg (906 meter) van het eiland, de Pantokrator. Er staat daar een klooster, maar ook een minidorp aan zendmasten en andere masten (?), met heel veel kabels in ieder geval. Deze foto heb ik bewust gemaakt met de kabels. Ik vond dat wel een leuk effect. En laten daar nu net allemaal driehoeken tevoorschijn komen.


De laatste foto heb ik gemaakt met het onderwerp driehoek duidelijk voor ogen, letterlijk en figuurlijk. Eigenlijk wil ik niet verklappen hoe het nu zit, want je moet toch echt even goed kijken, of niet? 


Nou vooruit, het is een hanger, zelf gemaakt tijdens een workshop zilversmeden. Ik had toen twee driehoeken uitgezaagd (pff, dat was zwaar werk) en aan elkaar gesmeden. Of eigenlijk in elkaar. Deze heb ik zo goed en zo kwaad als het ging rechtop gezet op een spiegel. En voilà, je hebt er vier! Grijze lucht in het spiegelbeeld als achtergrond. En dan het hele plaatje in zwart wit. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar heel stiekem hoop ik toch dat ik een plekje in de Hall of Fame krijg ;)

Edit: Yes, mijn Dutch Ducky heeft de Hall of Fame gehaald!! :-)

8 opmerkingen:

 1. De driehoeken in de kabels is erg leuk bedacht voor de opdracht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet speciaal voor de opdracht hoor, ik zag het later pas, toen ik wist dat het onderwerp driehoek was.

   Verwijderen
  2. Bedoel ik ook -). Als je zoiets gaat bedenken tijdens de opdracht zou het helemaal geweldig zijn.

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd en een knappe foto! Ook mooi is het juweel dat je maakte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Kris! Toch leuk om uitgekozen te worden. Volgende opdracht wordt ook een uitdaging, niks voor jou om mee te doen?

   Verwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!