woensdag 26 september 2018

Fotografie challenge september


Strepen! Als je erop gaat letten, zie je ze overal. Maar de leukste zag ik, zonder te zoeken, zo ineens voor me opduiken. Deze sokken dus. Ik stond te luisteren naar een historicus en de man voor mij zat naar hetzelfde verhaal te luisteren. Ineens viel mijn oog op zijn sokken, ze waren verschillend... hé, en één ervan is nog gestreept ook... klatsklats. Pas later toen ik de foto terug zag op mijn (nieuwe!) pc, zag ik dat ze toch bij elkaar horen. De strepen zijn die van de op de andere sok afgebeelde bijtjes. Coole sokken! Deze foto moest ik echt insturen.



Tijdens een middagje fotografen in de oude kantine van Enka in Ede op Open Monumentendag, kregen we het advies om ook eens te gaan kijken bij De Fietser, gevestigd in één van de gerenoveerde oude hallen van Enka. Je kunt daar wat drinken en een taartje eten, er is een klein en erg leuk fietsmuseum en je kunt er een aantal merken fietsen testen. En... er waren veel fotogenieke strepen. Zoals deze van de testbaan en van strepen die door het hele pand heen over de vloer lopen.



Ook hing er een grote klos kunstgaren, dat was één van de producten die hier vroeger door Enka werd geproduceerd. Kunstgaren mét strepen. Het viel nog niet mee om hier een behoorlijke foto van te maken, omdat ik last had van de reflectie van het glas waarachter de klos hing. Het glas zorgt wel voor een leuk bokeh effect van de lampen achter me. Uiteindelijk heb ik alleen de foto van de testbaan ingestuurd. Door de scherptediepte sprong hij eruit voor mij.



De palen van Noordpolderzijl zijn altijd fotogeniek én hebben strepen. Deze foto kwam met gemak door mijn voorselectie. Tijdens de lunch in het café ‘t Zielhoes ging aan de andere kant van het raam buiten op het terras een fietser zitten. Strepen!! Ik heb als een voyeur zijn sokken en kraagjes gefotografeerd. Ik voelde me een beetje opgelaten, hij had het niet in de gaten en het mag niet meer zonder toestemming volgens de nieuwe privacywet. Maar ik deed het toch en dat maakte het weer lekker spannend. De foto is heel anoniem gebleven, maar mocht de persoon zich op de foto herkennen en de foto verwijderd willen hebben, dan hoor ik het wel. Twee foto’s van ongeveer hetzelfde onderwerp wilde ik niet. De coole sokken wonnen het van het streep tenue van de fietser.



De pipowagen getrokken door een oldtimer tractor werd gespot tijdens onze vakantie in de bergen. Het was er één van een hele stoet, lastig te fotograferen met bochten in de weg en andere weggebruikers die er dan weer niet op hoefden te komen, maar het lukte me toch een foto te maken. Later zag ik pas dat hij voldoet aan het onderwerp strepen. Deze stuurde ik niet in, maar stond wel in mijn voorselectie.



En dan nog de kalebas. Is het je ooit opgevallen dat sommige kalebassen strepen hebben? Ik bedoel bewust opgevallen? Mij eigenlijk niet, tot nu. Strak gefotografeerd op een witte ondergrond kwam hij wel in de voorselectie maar er niet doorheen.



Kiezen is zo lastig, daarom hang ik er een heel verhaal over op met de uiteindelijke vraag: hoe hadden jullie gekozen? En hoe zou dat voor Laura Vink zijn, zij moet kiezen uit al die inzendingen... dat lijkt me echt een moeilijke klus. Ze heeft een heel blogbericht gewijd aan de fotografie challenge, waarom je er nog niet in staat en waarom je dus vooral wel mee moet doen als fotografie je hobby is, ook als je nog maar net begonnen bent. Je leert zoveel van gewoon doen, daar heeft ze echt gelijk in. Het artikel vind je hier. Hopelijk haal ik de Hall of Fame weer met één van de drie ingezonden foto’s. Dat zou tof zijn!
Tot later maar weer!


P.S.: Ik word niet gesponsord door de in dit bericht genoemde bedrijven/personen.
 

8 opmerkingen:

  1. Prachtige verzameling strepenfoto's! Die met de sokken is echt super. Ik hoop dat je in de Hall of Fame komt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's! Ik vind de derde foto erg mooi en dat komt door die schaduw van die persoon die je ziet, dat roept vragen op: wie is dat, is het een echt persoon of een afbeelding, wat doet hij daar? Het maakt de foto spannend.

    Ik zal voor je duimen dat je in de Hall of Fame komt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ik heb ook erg getwijfeld bij die foto, ik vind ook dat de foto vragen oproept en spannend maakt. Ik heb de Hall of Fame niet gehaald, misschien met deze wel, maar dat zal ik nooit weten. Het plezier in fotograferen staat voorop!

      Verwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!