zondag 25 november 2018

Fotografie challenge november


Genoeg gelegenheid gehad in november zou je zeggen, maar ik vind het resultaat van mijn mist foto's wat tegenvallen. Mijn eerste poging om ochtendmist vast te leggen mislukte behoorlijk. Misschien dat iemand het destijds al gezien heeft in mijn Stories op Instagram. Ik ging vroeg uit de veren, dik aangekleed op pad en... ik was niet de enige. De andere fotograaf probeerde een stel op de foto te zetten, de dame van het stel was zwanger en laten ze nou precies gaan staan op de plek die ik van te voren uitgekozen had vanwege de compositie in het landschap. En de hoeveelheid mist was al minder dan ik had gehoopt. En verdween verder en verder naarmate ik wachtte en wachtte... totdat ze eindelijk klaar waren. Mijn mist was inmiddels ook klaar ofwel zo goed als verdwenen. Toen het drietal van “mijn” plek verdwenen was, heb ik toch wat foto’s gemaakt... helaas met het drietal in beeld, want ze gingen uitgebreid verder precies in “mijn” zicht... Oh!!!! Of dat heel erg is, valt te bezien, de personen geven mijn foto meer diepte. Maar er was nauwelijks nog mist, wel een mooi diepte gevend patroon in de wolken. Het is best een mooie foto geworden, maar goed, het was nou niet bepaald hoe ik het plaatje voor ogen had...Daarna was er nog een ochtend met perfecte mist en een prachtige zon zonder stralen. Een grote geel-oranje bal in een witte deken van mist boven de weilanden... En ik moest werken... en had mijn camera daarom niet bij me... Oh!!!! De volgende dag was ik vrij, maar helaas het tafereel herhaalde zich niet, geen zon te bekennen. Ik had wel geluk bij de Esvelder beek, daar stond net een zilverreiger in “mijn” zicht... geoorloofd! Dat leverde nog een aardig plaatje op. De mist verdween echter snel en toen ik als een gek nog naar een andere locatie ben gesjeesd, was de meeste magie verdwenen. Er waren wel veel dauwdruppels te zien, maar dat is natuurlijk mist in vloeibare vorm, dus ongeschikt om in te sturen, denk ik.
Er stak de laatste week een straffe oostenwind op, die niet alleen guur was, maar ook alle mogelijke mist onmogelijk maakte. Tot gisteren, maar helaas was ik toen niet in de gelegenheid om er foto’s van te maken vanwege een foto uitje met de fotoclub waar ik me sinds kort bij heb aangesloten. In de auto naar Leeuwarden, de locatie van het super leuke uitje, zag ik de mist over de weilanden aan me voorbij gaan... Oh!!! Maar... in de culturele hoofdstad van Europa, waar we in september ook al waren, staan twee fantastisch mooie beelden bij het station, omgeven door een kunstmatige mist, maar hé, het is wel mist. Dus schoot ik alsof mijn leven ervan af hing en was heel tevreden met dit resultaat, die als tweede foto ingestuurd gaat worden.Op de laatste dag van onze zomervakantie heb ik nog wel een heel aardige foto gemaakt in Lohr am Main,  waar in de vroege ochtend prachtige mist over de Main trok. Deze vond ik net goed genoeg om een gok mee te wagen.


Ben weer benieuwd, nog zes nachtjes slapen...

Edit: ik haalde de Hall of Fame helaas niet met mijn mistfoto's. Kijk even welke prachtige foto's er wel in staan, zeer de moeite waard!

8 opmerkingen:

 1. Die laatste is prachtig! Ook de 2 eersten zijn geweldig mooi. Jammer dat de mist weg was toen jij kon beginnen want de locatie is schitterend. Ik wil me ook eens wagen aan mistfoto's. Vind dat mysterieuze zo mooi. Maar dan moet ik eerst wel vroeg uit mijn bed! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ja, dat vroege opstaan is wel en dingetje :-) Maar in de winter valt dat nog wel mee. Succes!

   Verwijderen
 2. Toch allemaal prachtige foto's, maar dat was dus wel even stressen. Heel apart die beelden met opkomende mist.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je, Willy! Ja, ik werd redelijk gestrest van het treuzelende stel...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! De mistfoto is mijn favo, ik heb wat met het mystieke van mist en dat geeft deze foto ook weer

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!