zaterdag 14 april 2012

Diverse Workshops 4

Nu ga ik weer verder met de workshops-reeks. De laatste aflevering van diverse workshops, hierna komen de specifieke thema's. Dit blogje bestaat uit twee gedeeltes waarvan ik er één al eerder op mijn oude blog plaatste. De tweede is helemaal "nieuw", dat wil zeggen, een tijd geleden gemaakt, maar nog nooit over geblogd.


Fimo cabochon
Geplaatst op 13 oktober 2010
Afgelopen zaterdag heb ik een bijzonder gezellige middag gehad met een aantal meiden van het forum van kralen.com. We kregen een workshop "cabochon maken van fimoklei". Ook dat kun je dus met fimo doen. Naast veel kletsen en lekkernijen verorberen, hebben we allemaal heel erg ons best gedaan. Dit zijn de resultaten van onze inspanningen. Dat zijn toch ware kunstwerkjes geworden!

En nog een close-up van mijn eigen fröbelwerkje.

Wordt vervolgd natuurlijk, want nu moet er nog iets moois mee gemaakt worden.


Fimo cabs Mica Shift

Van deze workshop heb ik nog nooit iets laten zien op mijn blogs. Op 10 april 2011 heb ik met een aantal meiden van kralen.com een zelf georganiseerde workshop gedaan om een fimo cabochon te maken met de techniek Mica Shift. Kort gezegd creëer je een licht/donker effect door metallic polymeerklei met gewone polymeerklei te mengen en nadat er reliëf in is aangebracht, er een heel dun laagje af te snijden. Het resultaat is een prachtige cabochon. Met zijn vieren maakten we deze cabochons.


Dit is de mijne.

Net als de cabochon genoemd in het eerste stukje over fimo cab’s, heb ik ook met deze nog steeds niets gedaan. Ze lenen zich voor beadwork, maar dat is toch niet helemaal mijn ding. Aan de andere kant vind ik het wel zonde dat ze er maar liggen te liggen, dus wie weet ooit...

Binnenkort zal ik toch ook eens al jullie leuke blogs bijlezen, ik loop hopeloos achter. Voor nu in ieder geval een fijn weekend gewenst!

2 opmerkingen:

  1. Wat is er toch veel mogelijk met fimo, hele mooie creaties. Leuk om het zo met een groep meiden samen te maken.
    Dat licht/donker geeft ook een heel mooi effect.
    Fijn weekend, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!