woensdag 11 april 2012

Typisch Hollands!

Zaterdag 7 april heeft ons plaatselijk museum Nairac voor ongeveer een jaar haar deuren gesloten voor een ingrijpende verbouwing. Het museum wordt tweemaal zo groot. Nog net op de valreep zijn we die dag naar de tentoonstelling Typisch Hollands! geweest.

Molens, tulpen en klompen, haring, Delfts blauw, ‘kopje koffie’ en spruitjes. Achttien kunstenaars geven met één of meerder werken hun persoonlijke - vaak speelse en ironische - kijk op het clichébeeld van Nederland in diverse technieken en materialen: schilderijen, fotografie, keramiek, mixed media, textiel en videokunst. (bron: www.nairac.nl)

Een foto impressie:

Uiteraard!


Mooie spruit!


Prachtig bijzettafeltje. Let op de afgebrande pootjes!


Een vierluik van oer-Hollandse tegels met hedendaagse typisch Hollandse dingen...


Broodje haring... van keramiek... 
Hollandse schorten. Als je geheel in stijl wilt poetsen...Delfts blauw met een knipoog...


Typisch Hollandse straat, leeg, met achter de gevels een ieder voor de buis om te zien wat zich buitenshuis zoal afspeelt...


Met z’n allen met de sleurhut hutje mutje op de camping...


Prachtige houtsnede van Hollandse tulpen... uit Turkije...


Geen aardappeleters, hoewel ze er wel liggen uit te lopen, maar een 65 gangen menu voor twee personen, als tegenhanger van de Hollandse snelle hap en broodje tussendoor.


En omdat het de allerlaatste dag van opening was, kregen de bezoekers een kleine attentie. Een pakketje ansichtkaarten, met daarbij o.a. foto-ansichten van de tentoonstelling Speelgoed van vroeger in museum Nairac in 1969. Beetje vergeeld en muf, maar wel leuk om te krijgen!

2 opmerkingen:

  1. Oh, wat een geweldige tentoonstelling! Die had ik graag willen zien, wat leuk dat je ons op de valreep toch nog even blij maakt met al die gave foto's ! Echt genieten van deze super originele kunst!! Leuk logje Simone!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke verrassende tentoonstelling. Jammer dat het museum zo lang dicht is, maar fijn dat het twee keer zo groot wordt.
    Leuke header, past helemaal bij dit bericht.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!