maandag 4 juni 2012

Uithuizen en omstreken deel 2


Op 12 mei 2012 bezochten wij Monumentaal Usquert, een artistieke manifestatie in het centrum van Usquert. Met veel beeldend kunstenaars die hun werk exposeerde in de hiervoor openstelde, veelal monumentale, panden. Maar er waren ook oude ambachten, veel live muziek, dichters, gezellige terrasjes en open (beelden) tuinen. Het opengestelde Berlagehuis, het oude gemeentehuis van Usquert, ontworpen door Berlage. En De Snuisterij, al 35 jaar gerund door "Greetje Antiek". "Een propvol oergezellig winkeltje, met retro/curiosa, verzamelobjecten en rariteiten" ,zoals ze het zelf noemt. Dat is het ook, een waar walhalla voor de liefhebber van tweedehands. Je kunt er werkelijk uren rondkijken. Mocht je ooit in (de buurt van) Usquert komen en dol zijn op kringloop, dan MOET je hierheen. Wij hadden 12 mei echt een geweldig leuke dag, maar dat snap je wel.

8 opmerkingen:

 1. Deel 1 had ik gemist, heb ik net eerst ff gelezen, dat ziet er allemaal echt heel bijzonder uit vind ik (zeker mét zonnetje!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een leuk uitje!! En wat maakte je lekker veel mooie foto's. Zo kunnen wij lekker meegenieten :-) Super de super. En jullie werden nog uitgezwaaid ook zie ik op de laatste foto :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een supergave foto's maak je toch...ik kijk regelmatig even, dit zijn ook weer van die prachtige sfeerplaatjes!!
  Bedankt voor je berichtje op mijn blog trouwens en ik ben de laatste tijd een beetje aan de haak gegaan ja, leuk voor de broodnodige afwisseling:-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super!! Gave foto's, leuk sfeer en veel inspiratie!! Geweldig ook die laatste foto: doei!! Heerlijk logje Simone!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige leuke foto's en wat heb je die dagboekplaat mooi gemaakt, zo is het wel heeel leuk om terug te kijken op je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb ik genoten van jullie uitstapje!!en wat een super mooie en leuke foto,s!!..
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Errug leuk! Waarom heb ik dit gemist? En waarom is Usquert zo ver weg?

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!