zaterdag 9 juni 2012

Workshop glaskralen branden 3


Na enig onderbrekingen met blogs over heel andere zaken dan workshops, ga ik daar weer eens mee verder. Ik was hier gebleven bij de tweede workshop glaskralen branden en ik had de smaak zo te pakken dat ik er nog een derde workshop van heb gevolgd. Daarover schreef ik 28 mei 2011 het volgende op mijn oude blog:
Ja, ik heb voor de derde keer een workshop glaskralen branden gevolgd, weer bij de Barnevue, weer als docente Esther Diependaal en weer was het erg leuk. Gek genoeg ging het me minder goed af dan de tweede keer, kun je zo hebben, hè. Het zetten van stipjes had bijzondere resultaten en het rond krijgen, maar ook het rond houden van de kraal is af en toe niet helemaal gelukt. De mandrel vooral blijven draaien... en recht houden... ook uit de vlam...
Van te voren had ik een plan, maar daar is niet veel van terecht gekomen, kun je zo hebben, hè. De kralen moeten afkoelen in een bak met granulaat en je mag ze er tot het einde van de workshop niet meer uithalen. Wel handig als je dan onthoudt welke kleuren je gebruikt hebt... Eh, ik wist het niet goed meer... kun je zo hebben, hè. Ofwel bijzondere kleurencombi's als resultaat. (Zeg maar gerust een ratjetoe...)
Ondanks dat ik blijkbaar mijn dag niet had, ben ik heel tevreden. Dit zijn de kralen. Foto's van de sieraden volgen nog.

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kralen en dat terwijl je schrijft dat je je dag niet had. Ik ben dan wel heel benieuwd hoe ze eruit zien als je je dag wel hebt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Komt misschien omdat je van te voren al iets bedacht had? Meestal werkt het toch heel anders.. ik vind je kralen schitterend, erg kleurrijk en vrolijk :)! Ben benieuwd wat je er mee gaat maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lijkt me een hele leuke cursus!
  Mooie kralen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zeg! Ik wou dat ik zulke mooie dingen maakte als ik m'n dag niet had.... :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!