woensdag 13 juni 2012

Zilverklei


Verder met de workshops. Naast glaskralen branden heb ik ook een aantal workshops met zilverklei gevolgd. Op 17 december 2009 (oh, wat lang geleden alweer!) plaatste ik onderstaand verslag op mijn oude blog van de eerste workshop zilverklei die ik volgde.
Vorig jaar heb ik een workshop Art Clay Silver, ofwel zilverklei, gevolgd bij Kraalen Mo in Utrecht. Erg leuk! Eerst mag je je uitleven op een stukje Das klei. Daarna krijg je een stukje zilverklei wat er precies hetzelfde uitziet als de Das klei.
Wat is zilverklei? Dat heb ik even van internet geplukt: "Art Clay Silver is zoals het woord zegt een zilverklei. Het is een product afkomstig uit Japan op basis van zuiver zilverpoeder, water en een niet-giftig organisch bindmiddel. Het is vochtige vorm te bewerken als een gewone klei. Als hij opdroogt wordt hij hard als gips en is hij te bewerken met een vijl, een graveermesje en schuurdoekjes. Tijdens het verhitten wordt de zilverklei omgezet in 99,9% puur zilver. Het bindmiddel verbrandt en het water verdampt tijdens dit proces. U zal merken dat er daarom ook een krimp optreedt tegenover de kleifase."
Fantastisch materiaal dus. Het is wel minder hard dan echt zilver. Na wat gepruts en geprobeer heb ik er uiteindelijk deze ring van gefabriceerd. Na het bakken, volgt er dan nog een fikse schuur- en polijstbeurt. Et voilà: een mooie ring is het resultaat!!

4 opmerkingen:

 1. Mooi zeg! Lijkt me leuk die zilverklei!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er gaat een wereld voor me open.. zilverklei, nog nooit eerder van gehoord! Maar zo te zien kun je er prachtige sieraden van maken, jouw ring is in ieder geval prachtig geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog nooit van zilverklei gehoord, maar het lijkt net echt. Mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige ring zeg! Ik ken het wel (althans heb er wel eens over gehoort:-), misschien toch ook maar eens ergens een workshop gaan volgen...het resultaat is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!