zondag 29 maart 2015

Fjällbacka, Zweden 2013

Terug in Zweden kwamen we nu aan de westkust terecht, in de buurt van Fjällbacka vonden wij een mooie camping. Wij bleven hier drie dagen, het weer was nog steeds niet geweldig, maar toch iets meer zonneschijn dan in Noorwegen. 

Gedenksteen Ingrid Bergman
Kungsklyftan

We bezochten uiteraard Fjällbacka zelf, klommen boven het plaatsje uit voor een mooi uitzicht en zagen rotsblokken hangen in het “ravijn” Kungsklyftan. 


Dag twee liepen we door het natuurreservaat Veddöarkipelagen en zaten op verschillende plekken lekker lang aan het water, in de zon, heerlijk te niksen. Nou ja, ik maakte foto’s, veel foto’s, dat wel...


Dannholmen, vakantie-eiland Ingrid Bergman

We hadden op de dag van aankomst een boottochtje door de archipel geboekt, voor dag drie... In de stromende regen! Dat hadden we niet geboekt, maar het kwam toch gratis en voor niets met bakken uit de hemel vallen. Dat mocht de pret niet drukken, we stonden aan boord droog en het was een geweldig leuke tocht, mede dankzij de alleraardigste en welbespraakte kapitein. Na afloop trakteerden we onszelf op taart met warme chocomelk... en onze enigszins verzopen tafelgasten vonden het ook lekker en waren ons eeuwig dankbaar ;)
Daarna trokken we verder zuidwaarts... naar het Deense eiland Fyn. Tot de volgende reis!

6 opmerkingen:

 1. Fjällbacka hebben we nog steeds niet bezocht. We gaan hier denk ik dit jaar wel naar toe. De eerste foto's kwamen wel bekend voor vanwege de films :-). Mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo puur natuur allemaal... het lokt...
  Ik ben benieuwd naar de foto's van Fyn (funen...) want daar waren wij ook al en we vonden het er zalig...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om het weer te zien. Jammer van het slechte weer dat jullie hadden, maar ik krijg toch een warm gevoel bij dit logje. Herkenbare plekjes en zelfs de auto, kijk maar eens hier http://hejtjorven.blogspot.nl/2012/07/fjallbacka.html#comment-form

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb even gekeken, wat grappig, de eigenaar van de Porsch woonde er in 2013 nog steeds.

   Verwijderen
 4. Grinnik ... hele leuke tafelgasten! En supermooie foto's van een prachtige omgeving met namen die ik nog aan het proberen uit te spreken ben :-) Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterende foto,s!!!!!!..je waant je zo in Zweden....super zeg...die tafelgasten!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!