dinsdag 31 maart 2015

Vliegende tijd, stof... tot nadenken... en lente-vrolijkheid...

Wat vliegt de tijd, de laatste dag van maart alweer... Maar ik heb niet stilgezeten, project drie, waarover ik hier berichtte, is klaar. Tadaah... mijn eerste zelfgemaakte tas! Ik ben er best heel trots op en erg blij mee.

Dit vrolijke stofje kreeg ik van Anita. Precies een jaar geleden berichtte ik hierover... Een jaar geleden alweer, nog maar... Ook toen leek de tijd voorbij te vliegen, in dat opzicht is er niet zoveel veranderd. Net als nu, had ik ook toen wel 48 uur in één dag willen hebben. En ik merk dat ik nog steeds gevoelig ben voor dezelfde valkuil die “en en” heet... Maar het werkt niet, ik weet het en toch... ik wil zo graag nog zoveel... Keuzes maken... Laat ik het maar zien als een luxe probleem. Ik heb tenminste de mogelijkheid om keuzes te maken.


Maar goed, genoeg hierover, de tas. Ik kocht een mooie stof voor de voering, band voor de hengsels en een ritsje voor een zakje, allemaal in vrolijk geel. Ik leerde hoe ik de rits aan een flapje zet en dat flapje weer aan het zakje. Ik leerde andersom denken, niet mijn sterkste kant, met het inzetten van de voering en hoe ik deze dan weer aan de buitenstof moest naaien. Het gaat wat ver om te zeggen dat het me bloed, zweet en tranen heeft gekost, maar ik vond het zo nu en dan een heel gepiel.

De aanhouder wint en ik ben dan ook heel blij met het eindresultaat. Ik heb nog wat stof over voor een etuitje, voor een volgend project. Eerst project vier, daarover verklap ik alleen dat het iets met recykleren wordt... weer vervolgd! 

10 opmerkingen:

 1. This is my first visit, what a lovely blog you have.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi bericht, en ook mooi dat je terugblikt op een jaar geleden (en nog steeds zo veel herkent van toen).

  Echt super knap, dat je deze tas hebt gemaakt! Het ziet er zo goed uit, wauw. Ik zou 't je echt niet nadoen.. ik ben veel te ongeduldig. En misschien juist omdat het niet altijd even makkelijk ging en het soms een heel gepiel was, is het des te toffer als je klaar bent en het resultaat er zo mag wezen! Want hij is echt leuk :). Ik hoop dat je er veel plezier van gaat hebben!

  Bedankt voor je leuke stukje over jou op m'n blog, dankjewel! Echt leuk om te lezen hoe je met bloggen bent begonnen :). Dat je nu af en toe vakantiesfoto's plaatst vind ik inderdaad echt heel leuk, die prachtige plaatjes steeds. Wauw. Krijg er echt zin om te reizen van.

  En ik ken dat ook, dat ik soms in één keer een tekst goed schrijf en het soms een aantal keer over moet. Ook lijkt het alsof ik soms een andere schrijfstijl heb. De ene keer wat serieuzer, de andere keer wat speelser (die vind ik leuk haha) en soms vaag en dromerig. De laatste tijd is het geloof ik vooral serieus, ik zou wel wat minder serieus willen schrijven.. Maar misschien merkt de lezer dat verschil niet eens ;).

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar, ik heb me er al bij neergelegd om niet alles te willen. Aan pinterest begin ik maar helemaal niet, want anders zouden mijn prikborden uitpuilen. Deze tas is een geslaagd project al kostte het wat bloed, zweet en tranen. Erg leuke combinatie van stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gelukt!
  En ook mooi met zo een ritsje er in!
  BZ en Tzie je op de foto's niet, maar ik snap je heus.
  En daardoor is het resultaat nog leuker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap! Zeker die rits! Daaraan heb ik me nog niet durven wagen... moet ik toch ook eens proberen! In ieder geval : je mag er fier op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Simone, je hebt jezelf overtroffen! Dat lapje stof is heel mooi getransformeerd naar een vrolijke tas, complimenten.
  Hoop 'm snel in het echt te kunnen bewonderen.
  Fijn Paasweekend.
  groet,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gepiel,en nog eens gepiel....maar je kunt trots zijn met je tas!!! ja dat ritsje is echt moeilijk...maar het is een meesterwerkstukje geworden hoor!!! ik weet hoe moeilijk dat kan zijn..Trouwens..het stofje vindt ik erg vrolijk en die gele voering maakt het helemaal af!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh keileuk! Ik maakte onlangs ook mijn eerste tas(je)! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Keuzes maken ... ik vind het ook altijd heel moeilijk. Maar je hebt gelijk, wij hebben de luxe om keuzes te maken. En de keuze om deze tas te maken is een hele mooie, goed gelukte keuze! Tof!

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!