zondag 1 maart 2015

Van Zweden naar Noorwegen 2013

Na Stockholm hadden we weer behoefte aan rust en ruimte, dus trokken we de ‘wildernis’ weer in. Net voor de grens met Noorwegen vonden we deze semi wildkampeerplek.
Er mochten maximaal vijf plekken bezet worden, prachtig gelegen aan een meer, zeer regenachtig, geen voorzieningen, alleen een ‘beerput’ toilet, zo één die je niet kunt doortrekken en dus vreselijk meurt, maar ach, daar wen je aan, als je maar vaak genoeg naar Scandinavië gaat. Aan het einde van de avond stonden er dus zeven caravans en campers, blijkbaar heel moeilijk om je aan de regel houden, dachten we intense rust te hebben, maar hadden we een ruziënd stel Nederlanders(…) naast ons, gelukkig is ‘naast’ in dit geval op flinke afstand, maar het ging er luidruchtig aan toe met het nodige gevloek en gesmijt, nou ja... Niet echt wat je voor ogen hebt bij wildkamperen. Gelukkig hield het een keer op. En het uitzicht in de vroege ochtend maakte alles weer goed.
In Zweden zijn ze fan van oldtimers, je ziet ze overal en soms met de prachtigste retro caravans erachter, alles in dezelfde kleuren en stijl. Een lust voor het oog, vind ik dan. Ik heb deze met permissie van de eigenaar op de foto mogen zetten, tijdens een pauze onderweg.
We zagen er wel erg veel, nog meer, en nog meer... Een stukje verder kwamen we erachter dat er een oldtimer festival gaande was in het plaatsje Rättvik. Als liefhebber keek ik mijn ogen uit, zo zeer zelfs dat ik vergat foto’s te maken, nah, da’s echt niks voor mij. Wel jammer.
Yes, Noorwegen, dat voelt toch altijd weer goed, als we daar binnen komen rijden. We gaan richting Utladalen, maar daar later meer over.

7 opmerkingen:

 1. Meurende-beerput....lawaaischoppers....ja dat krijg je er zo maar gratis bij.Maar het meer ziet er geweldig uit!!! En dan die Oldtimer..WAUW wat is die gaaf zeg!!! Dan ook nog geluk hebben dat jullie op het juiste moment daar waren....die vakantie kon niet meer stuk.Mooie foto,s

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rättvik is tijdens het festival een waar oldtimer paradijs. Het is ook één van de weinige keren dat wij in Zweden in een file hebben gestaan. Prachtige foto's van jullie tocht richting Noorwegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moh jong zoooooo schoon dat dat daar is! Daar zou ik ook wel zo'n "Hudo"toestanden voor over hebben.... Als ik dat aan de echtgenoot laat zien wil ie er meteen naar toe! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hudo toestanden, haha, wat is dat nou weer?? Vlaams in ieder geval ;)

   Verwijderen
  2. Hudo is een zelfgesjord toilet (bij de scouts... jeugdbeweging ) : dus een houten zitting en daaronder een gegraven gat met al de "poep" duidelijk zichtbaar! :-)
   afkorting van "hou uw darmen open"! Tja... moet je niet vragen hoe mooi ik je foto's vind!

   Verwijderen
  3. Ja, zo iets bedoel ik ook, gelukkig niet heel erg zichtbaar, maar genoeg ruikbaar. Hudo... hoe kom je erop! Ik ben even gaan googlen, maar dat is niet perse Vlaams, dat gebruiken we hier ook blijkbaar. Er staan nog een paar leuke theorieën over de herkomst van het woord hudo :)

   Verwijderen
 4. Zulke prachtige foto's! Zweden en Noorwegen zien er zo mooi uit.
  Maar nee, zo veel geruzie naast je is inderdaad niet wat je voor ogen hebt met wildkamperen! Vooral als er maar zo weinig mensen op die plek mochten staan, juist lekker rustig :).

  Ik word zo super blij van je lieve opmerkingen op m'n blog! Echt heel erg bedankt :). En ook fijn dat je m'n overpeinzingen snapt, over het verplicht moeten foto's maken bij het 365 dagen project.. Haha, ja ik snap jou ook! Als de 'verplichtingen' leuk zijn, voelen ze niet verplicht. Ik hoop dat het me gaat lukken dit jaar met het project! Tot nu toe heb ik het naar m'n zin, en we zitten alweer in maand drie, hoera!
  En je laat me echt blozen met je complimentjes over m'n analoge foto's :0. Heel erg lief. Wat is een cassette filmpje? Is dat hetzelfde als een fotorolletje? Want dat is wat ik gebruik. Zou je weer analoog willen gaan fotograferen :)?
  Hihi, dankjewel dat je m'n 365 dagen project en analoge fotografie volgt! Vind ik super leuk!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!