zondag 30 november 2014

November… in de tuin…

Jawel, maar liefst twee foto’s van onze nu ongeveer een jaar in de tuin staande lei-eiken... Ik had me zo verheugd op de prachtige herfsttinten, twee bomen vol blaadjes...
 
Helaas... Oké, er zit nog wat blad aan, maar het overgrote deel is deze zomer ten prooi gevallen aan een lading vraatzuchtige rupsen. Kun je je wel voorstellen dat ik super blij ben met deze paar overgebleven prachtexemplaren.
 
Je ziet het goed... mevrouw fazant... in de voortuin... waarvandaan is een raadsel (ik ben helaas niet in het bezit van een lief huisje ergens rustig in het bos) en waarheen een net zo’n groot raadsel... Zo plotseling als ze daar zat, was ze ook ineens weer verdwenen... Maar dan wel net op het juiste moment gespot, dat is toch leuk! En nee, ik zit niet de hele dag naar buiten te turen ;)
 
Winterviolen, klein formaat dit jaar. Ze zijn prachtig.
 
De Ginkgo in vol kleurenornaat. Hij is overigens nu echt kaal, dat is laat in het jaar voor onze Ginkgo, meestal is hij in oktober al bladloos.
 
De zaaddozen van de dropplant (Agastache foeniculum).
 
Na de heerlijk geurende bloesem vormt dit groenblijvende struikje mooie bessen (Sarcococca confusa), die straks zwart worden.
 
Ik ben benieuwd wat er in december in de tuin te zien zal zijn. Einde van de herfst, begin van de winter.
 Fijne decembermaand!

1 opmerking:

  1. Ooooh...die rupsen...hoe mooi ze ook zijn,soms toch ook wel lastig!
    Je hebt toch nog een paar schitterende foto,s!! Leuk dat die fazant je een bliksem bezoekje bracht...gevlucht voor een schot hagel????
    Zo was..en..is er nog veel om van te genieten in je tuin,zie ik.Mooie foto,s hoor!!! December?...tuin?....rijp..sneeuw en wie weet wat nog meer....Fijne week,

    BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!