maandag 25 mei 2015

Groningen, mei 2015

Het vijfdaagse weekend in de Belgische Ardennen beviel zo goed, dat we dat vorig weekend, het Hemelvaartsweekend, nog maar eens hebben herhaald. Maar dan in Groningen. Het was een beetje koud, maar wel heel mooi. En lekker! Want we aten pannenkoeken in ‘t Appeltje, gebak bij Bakkerij Peters in Leens en bij De Theefabriek in Houwerzijl, met lekkere thee erbij natuurlijk, knolselderij met groene linzen en asperges, weer in ’t Appeltje. Klinkt niet echt lekker, maar het was overheerlijk, kan ik u verzekeren. Echt een adresje waar je heen moet als je in de buurt van Pieterburen bent. Ze hebben steeds weer een andere menukaart, met verrassende gerechten.

Dijkschaap of dijklam... flirt met de camera...
Doorkijkje bij Landgoed Verhildersum
Groninger landschap
Mooi blauw in Warfhuizen
We bezochten Kringloop De Marne in Leens, kochten daar Yahtzee, ik won drie van de drie keer, joehoe! We bezochten de zeepfabriek van Margot in het complex De Biotoop in Haren. Erg leuk om de zeepmaakster zelf te ontmoeten en haar werkplek te zien. Ik ben sinds een tijdje helemaal fan van haar zepen. Van natuurlijke ingrediënten, zacht voor mijn huid en ze ruiken heerlijk.

Kalverliefde... aahh!
Pittoresk Mensingeweer
Wandelkruispunt
Mooie boerderij in Maarhuizen
 We liepen twee etappes van het Wad- en Wierdenpad. Van Leens naar Baflo en van Baflo naar Rottum. En dat voelde goed, zo’n flink stuk gelopen te hebben. Het klinkt als een heel druk weekend, maar alles ging heel relaxed. We waren dus, op een beetje vermoeide voeten na, heerlijk uitgerust.

De zeepfabriek van Margot

En toen was het weer “back to normal”. Uitpakken, opruimen, was draaien, weer aan het werk... Je zou het bijna gelijk weer vergeten, zo’n weekend weg... Dus nog even nagenieten!


Start etappe Baflo naar Rottum
Kerk in Baflo uit de 12e en 13e eeuw
Voor de Wolkenclub!
Fotogeniek... op weg naar Warffum
Usquerdermaar, richting Rottum

Ik wens iedereen een fijne week!

(Excuses voor de slechte kwaliteit van sommige foto's. Ik heb de instelling van de camera per ongeluk op VGA gezet. Ik kwam daar een beetje laat achter. Wel jammer, maar helaas.)

5 opmerkingen:

 1. Klinkt als de hemel op aarde! Fijn!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na zo'n zalig weekendje weer gaan werken... dat steekt hé! Had er hier vandaag ook last van...
  Jullie hadden het heerlijk. En die zepen lijken me fantastisch. Alleen jammer van de hoge verzendkosten... misschien moeten we eens naar Groningen met de Feeling? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Noord Groningen is prachtig! Mooie foto's en leuk het stukje over mijn zepen. Dank! Leuk dat jullie er waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er gaat niets boven Groningen, dat zie ik wel weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahhh, wat een lief schaapje! En nog een grote aaaahhhh, wat zijn dat lieve koetjes!
  Toffe foto's weer :) zo leuk dat je laat zien wat je hebt gedaan! Het klinkt heel erg fijn!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!