Recepten
post ik niet vaak op mijn blog, ik ben ook niet echt een keukenprinses, maar
deel mijn leven wel met een echte Keukenprins. Vanavond aten we een echt seizoensgerecht,
met spinazie en kersen. Geen voor de hand liggende combinatie, maar ik vond het
zo heerlijk dat ik het toch even wilde delen hier. De foto laat enigszins te
wensen over, ik heb er niet de tijd voor genomen, het eten was te lekker. Het recept
staat gewoon in de Allerhande, maar voor het geval dit ooit om wat voor reden
dan ook verdwijnt, plaats ik het ook hier. De snijbonen werden achterwegen
gelaten, de witte wijnazijn werd vervangen door balsamicoazijn en de hazelnoten
werden vervangen door pecannoten.
Ingrediënten (voor 4 personen):
15 g basilicum
3 el witte wijnazijn (balsamicoazijn)
6 el extra vierge olijfolie
2 sjalotten
50 g hazelnoten (pecannoten)
(200 g gesneden snijbonen)
300 g gewassen spinazie
200 g witte kaas (plak)
400 g kersen
Bereiden:
Doe de basilicumblaadjes, azijn en 4 el olie in
een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op
smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de sjalotten in dunne ringen. Hak de
hazelnoten grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de
sjalot 2 min. Voeg de hazelnoten, snijbonen, peper en eventueel zout toe
en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de helft van de spinazie toe en laat al
omscheppend in 1 min. iets slinken. Verdeel het over een grote serveerschaal
en schep de rest van de spinazie erdoor.
Besprenkel de spinaziesalade met de
basilicumdressing, verkruimel de kaas erover en leg de kersen erop.
Bestrooi met peper en serveer.
Serveren
met geroosterd brood.
Eet smakelijk!
Eet smakelijk!
Klinkt lekker. Ik zal eens kijken of mijn keukenprins hier ook voor te porren is.
BeantwoordenVerwijderenBijzondere combinatie
BeantwoordenVerwijderenSimone, dat klinkt lekker. Nu in de kersentijd is dat beslist het proberen waard en ik denk dat de pecannoten ook beter zullen smaken dan de hazelnoten ;-) Fijne dag.
BeantwoordenVerwijderengroetjes,
Anita
Wow, speciaal!
BeantwoordenVerwijderenDit klinkt echt heel lekker! Leuk dat je het deelt. En fijn dat je een keukenprins hebt ;).
BeantwoordenVerwijderenEn ik vind je foto mooi! Het bord ziet er mooi opgemaakt uit :) en ik hou van foto's van boven (of recht van voren haha). Mooi!
Liefs