zondag 27 mei 2018

Fotografie challenge april en mei


Voor april had Laura Vink het onderwerp tulpen genomen. Tegen het einde van de maand had ik alleen nog maar een foto van een bos tulpen in het museum in Emden en foto’s van speciaal voor het doeleinde gekocht tulpen op vaas in eigen huis. De Keukenhof is natuurlijk de plek bij uitstek om tulpen te fotograferen. Ik was er nog nooit geweest. Elk jaar dacht ik er weer aan, oh ja, De Keukenhof, daar zou ik ook nog wel eens heen willen. Gewoon doen dus. Een vrije vrijdag met heel mooi weer, pas laat in de ochtend besloten we om te gaan. We deden er drie (!) uur over om er te komen, iedereen ging die kant op. Of naar De Keukenhof en anders wel naar zee. Ongelukken op de snelweg, noodgedwongen toeristische routes binnendoor, maar we zijn er gekomen. Het was boven mijn verwachtingen. Ik vond het prachtig, geweldig en heb een super toffe dag gehad. En ik kwam met bergen foto’s thuis. Dan begint het lastige onderdeel van keuzes maken. Deze drie foto’s stuurde ik in, helaas de Hall of Fame niet gehaald.


Voor mei was het onderwerp zoet. Ik ben voor dit onderwerp niet bewust eropuit getrokken. Ik was in mei te druk met andere dingen, op vakantie gaan, de tuin, werken, in een ballon varen. Ik ben te laat om nog wat in te sturen. Maar deze had ik kunnen insturen. 


Typisch Hollands zoet en typisch Corfiotisch zoet. Stroopwafels en Ginger beer, een niet alcoholische zoete limonade van gember en suiker. Hoewel ik geen zoetekauw ben en niet van frisdrank houd, vond ik dit heerlijk. Ben benieuwd wat het onderwerp voor juni zal zijn, ik hoop dan weer genoeg tijd te kunnen maken voor deze nieuwe challenge.

2 opmerkingen:

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!