zaterdag 29 december 2018

Fotografie challenge december


December, de maand van de lijstjes. In de blogpost hiervoor liet ik zien welke foto’s in 2018 op Instagram de meeste likes behaalden, de Best Nine of 2018. De fotografie challenge voor december van Laura Vink is een keuze maken, wat al een hele challenge is, uit de beste foto’s van dit jaar. Beste of mooiste? En wat is het verschil, hoe worden ze beoordeeld? Een prachtig landschap fotograferen vereist iets minder techniek dan een foto maken met bepaalde instellingen om een bepaald effect te bereiken. 


Eén van mijn beste foto’s vind ik de foto hierboven, maar die heb ik al ingestuurd voor de challenge van juli en waarmee ik ook de Hall of Fame gehaald heb. Dus stuur ik die niet nog een keer in.


Nog een andere beste is toch echt de foto die ik maakte voor mijn cursus digitale fotografie met spiegelreflexcamera voor beginners, met de opdracht beweging. De bakfiets. Met Iso 50 en een diafragma van 25, vanwege het schelle zonlicht in combinatie met de langere sluitertijd (1/10sec.) en mee bewegen met de bakfiets, lukt het me deze foto te maken. En ik had geluk met de kleuren, alsof het zo moest zijn, zo mooi op elkaar afgestemd.


Nummer 2 werd de foto waarvoor ik met bijna afgevroren handjes in het donker bij Eemshaven de camera op statief zette en met lange sluitertijden speelde tot ik het gewenste resultaat had (f22, 15 sec.)


De foto van de Watercampus in Leeuwarden werd nummer 3. Ik was zo blij dat het me gelukt was een mooie ster-zon tussen de houten balken door te vangen (f25). Ik ging dus vooral voor de beste met betrekking tot het toepassen van de geleerde technieken. Maar helaas niet best genoeg, ik haalde de Hall of Fame niet. Kijk hier welke foto’s het wel haalden, ze zijn prachtig!

6 opmerkingen:

 1. Volgende keer beter en dat gaat vast wel lukken met nog een jaar ervaring erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga mijn uiterste best doen, en heel veel foto's maken, haha, en ik heb er al zoveel. Fijne jaarwisseling gewenst!

   Verwijderen
 2. Wow, dat zijn prachtige foto's.
  Jammer dat het net niet lukte.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De tweede foto vind ik ontzettend leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!