zondag 10 maart 2019

Marokko 2019 #1


Marokko, tien dagen trokken wij rond door dit prachtige land. Het was overweldigend. We hebben genoten van alles wat deze reis ons bracht, de geuren, kleuren, het eten, de gastvrije mensen, de bruisende heksenketel van Marrakesh, het betoverende landschap, de bergen van de Atlas, de kasbahs, de oases, de woestijn met zijn zandduinen en prachtige sterrenhemel, pittoresk Essaouira en de Atlantische Oceaan, de medina en de souk, de traditionele ambachten en unieke producten, de prachtige riads die ons onderdak boden. Kortom, het was een onvergetelijke reis.



Het was geen vakantie in de zin van tot rust komen, we reisden met een groep onder leiding van een lokale gids en hadden een strak programma. Daardoor konden we veel zien en doen en een mooie route afleggen. Na een aantal uren vliegen stapten we uit in een totaal andere cultuur en een totaal ander landschap. Het land en zijn mensen heeft op ons een grote indruk gemaakt. Ik maakte ruim 4.000 foto’s en filmpjes, ik schaam me er bijna voor, maar alles was even fotogeniek. Dat wordt nog “even” uitzoeken en sorteren en deleten wat weg kan... 



Bij dit korte bericht een paar foto’s van “daily life” in het Atlasgebergte, waar veel van de oorspronkelijke Berber bevolking woont. Hun eigenlijke naam in Marokko is Imazighen. Dat betekent "vrije mensen". Er zijn uiteenlopende theorieën over de oorsprong van de naam Berber, hier kun je er meer over lezen. 
Tot later!


4 opmerkingen:

  1. Volop genoten dus.
    Ik ben benieuwd naar je verhalen en foto's.
    Fijn dat ik zo met je mee kan reizen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kijk al uit naar de rest (heb er glimpjes van opgevangen op instagram dus ik weet al dat het mooi wordt!)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nu nog tijd hebben om het allemaal uit te zoeken...

      Verwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!