zondag 1 januari 2012

Nieuw jaar, nieuw project

365 dagen projecten zijn razend populair en er zullen er vast velen zijn die daar vandaag mee beginnen. Mooi toch, om een nieuw jaar met iets nieuws te beginnen. Nieuw jaar, nieuwe kansen! Vorig jaar heb ik met plezier “365 muizen” van Mamamuis gevolgd en ook dit jaar is zij te volgen met een nieuw 365 dagen project, namelijk “365 verhaaltjes”. Elke dag een verhaaltje met een tekening voor peuters en kleuters. En het ziet er vanaf dag één al goed uit!


A stamp a Day” was nog al zo’n mooi 365 dagen project in 2011. Gertie Jaquet maakte elke dag een stempel van een gummetje!


Door mijzelf gemaakte stempels

Akelein heeft zelfs twee 365 dagen projecten lopen, vandaag is ze begonnen met “365 granny’s in 2012”. Elke dag wil ze een granny square haken, het liefst van alleen haar voorraad garen, zonder iets nieuws te hoeven kopen, wat op zich al een uitdaging is. Daarnaast is ze 28 november 2011 begonnen met het project “elke dag een kaartje sturen”. Juist in dit digitale tijdperk is een handgeschreven kaartje zo leuk. Mooi project dus.


Curtainbird

Je snapt het misschien wel, bij mij hebben zo regelmatig wel eens 365 plannetjes door mijn hoofd gespookt. Maar… ik ken mezelf, ik weet dat het me teveel stress bezorgt, dus: niet doen, Kipje!

Merel op molshoop

Ik heb gewoon een heel andere project bedacht. Geen 365 dagen project, maar een jaarproject, veel makkelijker.Ik ben geen tekentalent, maar zou dit wel willen worden, haha. Even zonder gekheid, ik ben er geen ster in, maar ik vind het wel leuk om te doen en oefening baart kunst, hoop ik dan ook een beetje. Keukenprins hier is best een tekentalent, dus leek het mij een goed plan onze krachten te bundelen. En zo is het “Een jaartje tekenen ” project ontstaan. Dus niet elke dag een tekening, maar tekenen wanneer we er zin in hebben en dat is vast geen 365 dagen in een jaar.

We hebben een mooi A3 tekenblok van zolder gesleept en ik ben vandaag gelijk begonnen. Dat hoort dan weer wel met een nieuw project, hè!Het plan is om samen een vel papier vol te tekenen, of meerdere als we heel veel zin in tekenen hebben. Maakt niet uit wat en waarmee. Waar de één stopt kan de ander verder gaan, maar dat hoeft niet. Die mag ook op een heel andere plek op het vel papier beginnen.Enige “mag niet” regel die ik bedacht heb is: geen overtrekpraktijken of sjablonengebruik. Voor de rest mag alles. Mooier kan het niet, toch! Nu heb ik Keukenprins ook nog zover gekregen dat hij mee wil doen, dan lijkt het tenminste nog ergens op, haha.

Zie hier mijn eerste krabbels dit jaar. Och, is er nog hoop, denk je?


Ik zal regelmatig fotoverslag doen van ons tekenproject. Dus niet elke dag, maar geheel vrijblijvend. Heb ik toch nog mijn jaarprojectje, maar dan anders ;)

8 opmerkingen:

 1. Wat lief dat je mijn projecten noemt! Ik hoop zeker dat ik het vol ga houden! En door jouw reactie en die van anderen stimuleert me dat enorm. Jij heel veel succes met je tekeningen! Tekenen is iets dat ik absoluut niet kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wilde ook wel zoiets doen 365 creatieve dingen ...maar ook ik wordt dan teveel gestresst ...ik wil 'dingen' doen als ik er zin in heb en het moet geen verplichtingen worden ...alhoewel ik de granny's wel super vind om te doen ...nog ff denken ....of toch maar niet ? hihihihi

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben heel benieuwd naar jullie tekenproject, het begin is in ieder geval veelbelovend! We genieten graag mee...!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. So wie so leuk om samen bezig te zijn aan iets. Heel veel succes en ben benieuwd hoeveel dagen er uiteindelijk uit de bus rollen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De eerste tekening is al veelbelovend.
  Leuk project.
  Ik wens je een mooi jaar toe.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke uitdaging van jullie om een tekenproject te doen. Jullie start is in ieder geval al hartstikke leuk.Mamaloe wenst jullie een geweldig teken jaar toe en natuurlijk blijf ik het volgen...groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben heel benieuwd. Zal elke dag even kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk zo'n project. Ik hou het in de gaten. Groetjes en een fijn nieuw jaar toegewenst! Hannie

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!