zaterdag 16 juni 2012

Nog meer zilverklei


Geplaatst op 14-11-2010
Voor de tweede keer heb ik een workshop Zilverklei gedaan. Leuk!! Dit keer bij de Barnevue, in twee avonden van ongeveer twee uur. De eerste avond hebben we geoefend met Das klei, daarna een ring of hanger gemaakt van zilverklei. De zilverklei moet goed droog zijn voordat het de oven in gaat en het is dan nog heel breekbaar. We hebben ons werkje goed beschermd en met schuursponsjes mee naar huis genomen zodat het verder kon drogen en er alvast geschuurd kon worden. Dat heb ik ook gedaan, zodat ik de tweede avond gelijk met mijn bolletjes kon beginnen. Valt niet mee om hele ieniemienie bolletjes te draaien van zilverklei, maar het is gelukt. Deze heb ik met zilverpasta op de ring geplakt en toen was hij klaar voor de oven. Als zilverklei uit de oven komt is het wit, ook mooi, maar we willen wel zilver, dus schuren, polijsten en poetsen... Dit is het resultaat!

Ik ben er helemaal blij mee en ik ben zo trots als een pauw, haha!

Het was een zeer geslaagde workshop die gegeven werd door Esther Diependaal. Op naar de volgende...
Dit is nog een overzicht van wat iedereen gemaakt heeft. Is dat mooi of is dat mooi!!

5 opmerkingen:

 1. Wat een priegelwerk. Maar het resultaat is geweldig. Ik vind het een hele mooie ring geworden. Mag je zeker trots op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dit is echt prachtig!! Wat een bijzonder materiaal! Dit daagt echt uit tot het maken van mooie vormen.. bij jullie is dat goed gelukt! Ik snap dat je hier trots op bent ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig!! dat na al dat priegelwerk zo,n juweeltje te voorschijn komt..
  Die draag je zo wie zo met plezier..
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is dit prachtig. Het lijkt wel of je een cursus zilversmeden hebt gehad, net echt. De andere resultaten zijn ook geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!