zaterdag 30 november 2013

Photochallenge November #6

De allerlaatste foto’s alweer van deze November Photochallenge. Wat is die maand voorbij gevlogen, zeg! Ik heb er weer reuze veel lol in gehad. En ik ben heel blij met jullie geweldig leuke reacties, dank jullie wel!! Dit zijn ze dan, de laatste...
 
Bokeh
Ik moet bekennen dat ik voor de start van de challenge hier nog nooit van gehoord had, dus even googlen voor uitleg... Ook Melissa had een goeie link hierover. Maar dan ben je er nog niet, zie het dan maar eens op de foto te krijgen. Met deze foto ben ik het meest blij van alle foto’s, want het is toch echt gelukt! Ingrediënten: ’s avonds een donkere hoek in de kamer, kerstverlichting aan de kast gehangen, camera op handmatig (M), op statief, Iso 100, sluitertijd 15/100, diafragma F10... en toen lukte het zomaar!!! (Natuurlijk eerst een poos geprutst met de camera, voordat ik hierbij uitkwam.) De volgende dag gebruikte ik weer de camera en toen zag ik dat hij ook nog op foto-effect “illustratie” stond... Ik had wel door het menu gebladerd, maar was ervan overtuigd dat ik het had uitgezet... Kan me niet schelen, ik ben reuze blij met het resultaat!
 
Vogelperspectief
Hiervoor heb ik uit het dakraam gehangen, maar dat resultaat vond ik toch maar niets. Van alles van boven af gefotografeerd, maar nog steeds zat daar niets tussen wat me tevreden stelde. Een beetje sikkeneurig omdat ik zo vlak voor de 30e nog steeds geen goeie foto had voor dit onderwerp, liep ik door de kamer te ijsberen... en toen zag ik het zo ineens, vogelperspectief... letterlijk.
 
Contrast
Ook dit onderwerp vond ik lastig. Ik kwam maar geen geschikt materiaal tegen. Tijdens de workshop nachtfotografie wel, ik maakte deze foto. Licht en donker contrasteren. Gemaakt op statief, Iso 400, sluitertijd van 30 seconde en diafragma F4,0. Groots effect!
 
Liefde
...is samen een handenhartje maken...
 
Zelfportret
Voor het eerst herkenbaar in beeld... wel eng hoor! (Ik kijk er ook een beetje moeilijk bij ;)) Me and my camera... al deze 30 foto’s waren van ons samen. Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben. Ik wel in ieder geval! Ik wil bij deze Melissa bedanken voor de organisatie. Iedereen een goed weekend en tot later!
 
http://themindofanexchange.blogspot.nl/2013/10/november-challenge.html
 
 

20 opmerkingen:

 1. Wat een fijne foto's om alweer een mooie reeks af te sluiten! Dit ligt jou wel hoor, die photo challenges :) Ik vind je zelfportret ook fijn geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lijkt me een heel goeie manier om vanalles bij te leren over fotograferen. Misschien moet ik dat ook eens doen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's heb je gemaakt!
  Altijd leuk zo'n foto-challenge!!!
  en je leert er veel van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je foto's zijn megasuper geslaagd. Erg leuk.
  Je nachtfoto vind ik heel mooi.
  Fijn dat je ook de instellingen er af en toe bij zet. Daar leer ik weer van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ohhhhhhhhhhhhhhhh! en zo lief dat hartje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nu heb ik een (moeilijk) gezicht bij de naam! Ha, ha, dat is grappig na al die jaren. Mooie foto's en inderdaad zo'n lief hartje. Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn ze weer goed gelukt!
  Die bokeh is prachtig (dat lukte mij niet :-( helaas).
  En dat van dat zelfportret herken ik zo goed! Ik heb hem weten te vermijden, maar jij staat er netjes op! Goed gedaan!
  Kijk je ook nog even op mijn blog? Er kwam spontaan een nieuwe uitdaging op mijn pad.... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kom hier toevallig binnengewaaid, en ben onder de indruk van de invulling van de foto-uitdaging. Vooral vogelperspectief vind ik een leuk resultaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig! En bokeh? Nooit van gehoord maar weeral iets bijgeleerd... je uitleg over sluitertijd en dergelijke.... chinees voor mij. Jij bent gewoon GOED!
  Schattig je hartje en leuk om nu te weten wie achter het kippetje zit! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je weer Super leuke en mooie foto,s!!!! het hartje is hartverwarmend....en vogelperspectief vind ik heel bijzonder!!!
  Heb genoten van je photochallenge...bedankt.
  Nog een fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een mooie twee-eenheid jij en je camera :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig de Bokeh foto, alhoewel ik ook stoei met hoe het eruit kan zien. Je vogelspectief vind ik heel origineel en je zelfportret is zeer serieus, wel een mooie combi zo met camera! Fijne zondagavond nog.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. nou dat kun je ook weer afvinken! ondanks dat je het lastig vond deze keer is het toch allemaal goed gelukt he!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie foto's! Je vogelperspectief: geweldig, je zelfportret: heel gedurfd :) En de rest: supergaaf!
  Leuk dat je met de Winterfotojacht mee gaat doen! Ik volg je met plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Toch goed gespeld, dacht even wat staat daar toch, Bokeh ;) De foto's zijn ook weer erg mooi. Leuk om je te zien. Fijne eerste decemberweek.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bokeh vind ik heel goed gelukt! Bedankt ook voor de technische uitleg, dan kan ik het zelf ook eens proberen :-) (de mijne is niet zo goed gelukt). Ook leuk: het vogelperspectief van de vogeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Sorry voor de vorige comment, ik was iets aan het uitproberen vrees ik :) Je bokeh vind ik echt geslaagd. Ik vond het echt super leuk om te organiseren!

  Little giveaway@The Mind of an exchange

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!