zondag 22 april 2012

Workshop glaskralen branden 2

Geplaatst 28 maart 2011

Het is een productief weekend geweest. De zilverklei hanger is helemaal af en... ik heb zaterdag een tweede workshop glaskralen branden gevolgd. Weer bij de Barnevue en onze docente was weer Esther Diependaal. Ze heeft mij een aantal nieuwe technieken geleerd. Stringeren: een heel lange dunne sliert glas trekken uit de glasstaaf. Deze kun je dan gebruiken om de glaskraal mee te decoreren. Het maken van een twister: het samensmelten van twee verschillende kleuren glasstaven en deze dan al draaiend uittrekken, waardoor je ook een lange dunne sliert krijgt, maar dan gedraaid in twee kleuren. Ook hiermee kun je een kraal decoreren.


Ik heb encased flowers geprobeerd te maken. Je prikt dan met een priem tussen drie stipjes in de gloeiend hete kraal, vult dit op met blank glas en zo onstaat er een soort luchtbelletje in het midden en lijkt het net een bloemetje. En ik heb druppels gemaakt, omdat ik onderaan mijn ketting een grote druppelvorm kraal wilde. Dit zijn alle kralen die ik zaterdag gemaakt heb.


Hier kun je de ketting zien die ik tijdens de eerste workshop gemaakt heb, met daarin verwerkt mijn zes zelfgemaakte glaskralen. Ik heb hem gesloopt en opnieuw gemaakt, met nu alleen nog zelfgemaakte glaskralen. Ik heb bijna alle kralen gebruikt en ben heel tevreden met het resultaat. Op naar de volgende workshop!

5 opmerkingen:

 1. Dit wil ik heel graag een keer doen!
  Even kijken hier in de buurt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat mooi... om stil van te worden! Dat je dat kunt leren zeg, bijzonder!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn stuk voor stuk juweeltjes, prachtig zijn ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zeg die kralen. Ook de kleuren! Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schitterende kralen....en dan die kleurtjes....oef daar loop je gelijk warm van..Groetjes en nog een fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!