vrijdag 22 juni 2012

Een recept...


Jawel, een recept op mijn blog. Het tweede pas en dan heb ik deze heerlijke koekjes ook nog eens niet zelf gebakken, schande! Keukenprins is daarin veel beter dan ik. Dus dat is dan mooi geregeld, hij bakt, ik eet op en hij krijgt er zelf ook een paar, haha! Och hemel, wat moeten jullie wel niet denken over Keukenprins en mij... Goed, even serieus, het recept:
Sinaasappelkoekjes 24 stuks
Je kunt het deeg zelfs de dag van tevoren maken: omwikkel het met plasticfolie, leg het in de koelkast en laat het voor gebruik op kamertemperatuur komen.

225 g bloem, gezeefd
1/2 tl bakpoeder, gezeefd
40 g gemalen blanke amandelen
90 g gezouten (room)boter op kamertemperatuur
110 g fijne kristalsuiker
rasp van 1 sinaasappel
1 tl vanillearoma
2 eieren
poedersuiker om te bestuiven
Verwarm de oven voor op 180C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en de gemalen amandelen. Klop in een andere kom de boter en suiker met een elektrische mixer in 5-10 min. tot een dik en romig mengsel. Klop de sinaasappelrasp, vanille en 1 ei erdoor. Spatel het bloemmengsel er luchtig, maar goed door, zodat je een glad deeg krijgt.

Verdeel het deeg in 24 stukjes en rol elk stukje tussen je handpalmen tot een balletje. Leg telkens een balletje op je werkvlak en knijp de bovenkant tweemaal samen, zodat een puntje ontstaat. Zet de samengeknepen koekjes op de bakplaat. Roer het tweede ei los met 1 ei water en bestrijk de koekjes hiermee.
Bak de koekjes 10-12 min. in het midden van de oven tot ze stevig aanvoelen en heet licht kleuren. Laat de koekjes 5 min. afkoelen op de bakplaat en vervolgens op een rooster. Bestuif ze eventueel met poedersuiker en serveer ze. Smullen!

(Uit het foodmagazine Delicious)

7 opmerkingen:

  1. O jum...die zien er lekker uit zeg! Je boft met keukenprins, die wil ik wel eens lenen...ik heb wel een prins, maar die vind ik niet snel in de keuken!
    Geniet ervan (ook van de koekjes:-)!!
    Groetjes,
    Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmmm! Jouw keukenprins mag dat altijd bij mij ook eens komen maken !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toch wel handig zo'n keukenprins en dan ook nog zulke lekkere koekjes! Ga het recept noteren en eens uitproberen. Fijn weekend weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik wil ook een keukenprins!!!
    Happy weekend :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh, dit ziet er heerlijk uit, het water loopt me in de mond! Dank voor dit lekkere recept hoor!! Hulde aan keukenprins!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmmmm,wat zien die er verrukkelijk uit.
    Hoera voor de Keukenprins...wat
    een boffert ben jij..
    Groetjes en nog een fijne zondag.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Onbetaalbaar zo'n keukenprins :D))

    BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!