zondag 16 oktober 2011

Pipowagen in de AchterhoekVorig weekend hebben we doorgebracht in een heuse Pipowagen. Vlak bij Kotten, een gehucht in de buurt van Winterswijk, Achterhoek. Verstoken van alle vormen van media, op oude kranten voor het aanmaken van de houtkachel na (vereist nog enig geduld en houtkachelhandigheid om hem aan te krijgen…) en een echt Pipowageninterieur. Compleet met tapijten en velourse gordijnen. Lekker oubollig, maar dat is juist zo leuk.We bezochten Bocholt in Duitsland, met zijn prachtige stadhuis.Het pittoreske Boekenstadje Bredevoort.We hebben ons staan te vergapen aan de prachtig oude tekeningen van kinderboeken.We hebben gewandeld, zo naar Duitsland, de zandweg uitlopen en ongemerkt de grens over. Ineens zag ik Duitse borden. Nee, er staat geen enge hijgende kerel achter die boom, de damp komt van de boom zelf af (die misschien in zijn vorige leven wel een enge hijgende kerel is geweest, wie zal het zeggen).Molly wacht me op als ik terugloop vanuit Duitsland naar de SVR camping ’t Diekhoes waar onze Pipowagen staat.We zagen een regenboog, in zijn geheel!De watermolen van Restaurant Berenschot. Je kunt daar heerlijk eten!Een “off the road” eend met een aardig gangetje. We zagen er wel drie.Oplaadpunt voor groene stroom...Pipo Koeien!En pittoreske Achterhoekse boerderijen.We hebben genoten van zelf gekraakte walnoten en rosé. Van de vroege ochtendschemer en het gezang van het roodborstje. Van de stilte, de roep van een uil en de echt donkere nachten, met één maal een stralend heldere sterrenhemel. Zoveel sterren zie je hier echt niet. Van zo’n weekend kom je weer helemaal fris en uitgerust thuis. Heerlijk!

7 opmerkingen:

 1. Ik krijg meteen zin om de koffer te pakken en richting Kotten te vertrekken. Heerlijk verslag van jullie weekend. Een mooie omgeving, mij niet geheel onbekend,want we hebben daar in de buurt gewoond.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh wat leuk, daar zou ik zo naar heen willen, geweldig. mooie natuur en omgeving. lijkt me heerlijk om in zo'n omgeving op vakantie te gaan. misschien doe ik dat ook wel volgend jaar. dank je wel voor je leuke blogverhaal grtjs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er allemaal heerlijk uit. Even weg van de dagelijkse sleur. Die pipowagen lijkt me fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt echt zo leuk !
  En die boom.... ieeeeeek ik dacht toch echt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh die pipowagen daar zou ik zo in kunnen wonen! Niet echt handig met 3 kinderen en 2 katten. Wat een mooie omgeving. Groeten van Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wowwwwww, wat toevallig !!! Ik kom uit de Achterhoek, geboren in Heelweg..een gehucht bij Varsseveld ....de laatste 10 jaar voor ik naar Belgie verhuisde woonde ik in Doetinchem en mijn zus woont in Winterswijk...ik ken de plekjes....leuk om te zien !

  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi vormgegeven zeg! nog bedankt voor je berichtje. En als je nog eens in de stad Groningen in een heuse Pipowagen /fardo wil overnachten (op 15 min fietsafst van het centrum) stuur me dan even een berichtje!

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!