woensdag 19 oktober 2011

Reportage zomervakantie 2011 deel 1Op mijn vorige blog bij weblog.nl had ik al twee blogjes gepost over onze zomervakantie. Misschien is het nu wat aan de late kant om daar nog blogs over te posten, maar ik wil het toch graag laten zien. Ik begin dus gewoon weer overnieuw met het eerste deel van onze vakantiereportage. Dit is wat ik eerder gepost heb:

Aan alles komt een einde, ook aan de vakantie, helaas! De van te voren gemaakte plannen zijn in de loop van de vakantie behoorlijk gewijzigd. Dagje Kopenhagen ging volgens plan, drie weken Noorwegen werd na een week verruild voor de Zweedse kust en het Deens eiland Møn. En zelfs nog een paar dagen Noord Duitsland. Normaal rijden we alleen door deze landen heen om in Noorwegen te komen. Na twee dagen onophoudelijk regen en voorspellingen van nog veel meer regen, ontstond het plan om de doorreislanden dan maar eens te verkennen. Dus ging het weer zuidwaarts. Zeker geen spijt van gehad, maar later meer hierover.

Kopenhagen was verrassend aangenaam. Eén dagje is natuurlijk veel te kort, dus we hadden een kort sightseeing lijstje gemaakt. Alles gezien, heerlijk weer, heerlijk gegeten.

Op het lijstje stond o.a. Illums Bolinghus, een warenhuis met vier verdiepingen Deens design… echt geweldig! Helemaal mijn ding, ik werd er zeer hebberig van, maar heb me weten te beheersen (de prijskaartjes hielpen een handje...). Wie maakt er nu foto’s in een warenhuis? Ik, zei de gek, heb ik toch van alles wat meegenomen.
Deens serviesgoed, met o.a. mijn favoriete jeugdboekenfiguur Moem en familie. (dat is dan weer Fins/Zweeds, van Tove Jansson, maar goed).
Deense meubels, o.a. van Arne Jacobsen.


Deense lampen, zo veel en allemaal mooi.


Verder hebben we natuurlijk Den Lille Havfreu gezien, Amaliehavn en de kleurige pandjes van Nyhavn.


Kortom geslaagd Kopenhagen!

3 opmerkingen:

 1. Helemaal leuk om te lezen, ooit zijn we een keer met de auto verdwaald door Kobenhagen, helaas geen leuke warenhuizen gezien toen... ik ga graag voor een herkansing zeker na het lezen van dit logje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van mij mag je het hele jaar door vakantieberichten plaatsen, kunnen we weer ideeën opdoen voor het plannen van de volgende vakantie. Je houdt zo ook nog het heerlijke vakantiegevoel vast.
  Foto's van te dure spullen, dat komt me zo bekend voor, hihi! Ik doe het ook! Een goedkope manier om er van te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor !
  Van dat servies had ik ook wel het e.e.a. mee willen nemen.
  Ik ben nog nooit in die hoek geweest maar het is dus wel echt de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!