dinsdag 4 oktober 2011

Rommel

Een verwoed verzamelaar, dat ben ik. Van van alles en nog wat. Ik gooi niet snel iets weg. Als ik niet gelijk weet waarvoor ik het ooit nog eens nodig kan hebben, dan bedenk ik wel iets. Ja, en zo groeit het huis een beetje dicht. Moet er toch af en toe eens flink opgeruimd worden. Om dan vervolgens later weer nieuwe of oude rommel in huis te halen. Onverbeterlijk! Het zit in de genen zullen we maar zeggen, onze voorouders waren ook al verzamelaars. Mooi excuus toch!

Als verzamelaar van van alles en nog wat kun je je hart natuurlijk ophalen op de rommelmarkt. Helemaal! Ik kan me kostelijk vermaken met het scheume (Barnevelds dialect, ik denk dat het wel duidelijk is...) op kramen en in dozen onder kramen. Helemaal!

Een tijdje geleden heb ik weer eens een rommelmarkt bezocht en jawel, ik vond deze prachtige knopen. Die verzamel ik ook natuurlijk.
Nu was er kortgeleden weer rommelmarkt in Barneveld. En wat vond ik nu? Een oude schoenendoos vol met van alles en nog wat. Goh, laat ik dat nou net verzamelen, haha! Even serieus, een doos vol knopen en garen en nog allerlei in mijn ogen "altijd wel ergens voor te gebruiken" rommeltjes. Die kon ik dus niet laten staan, dat snap je wel.

Zo zag de doos eruit voordat ik de boel uitgezocht had.

En dit is het resultaat van het uitzoekwerk, erg leuk om te doen. Daar kan ik heel blij van worden.

Let op de gordijnhaak helemaal op de voorgrond, die is echt van ver terug in de vorige eeuw, met koper wieltje en een gewichtje. Ja, dat is wel van vóór het plastictijdperk. Op het kaartje met witte knopen, die zijn overigens wel uit het plastictijdperk, staat de volgende tekst: "Op grond van een door het Wasserij-Instituut T.N.O. uitgevoerd onderzoek (rapport C. 57272 d.d. 31-7-'57) garanderen wij dat deze knopen KOOK-, WAS-, STRIJK-, en PERSECHT zijn".

Het is toch niet te geloven! Vraag me af of er nu nog van dat soort onderzoeken gedaan worden. Eén ding is zeker het zijn echt superknopen, die Supra knopen, haha! Kosten: Hfl. 0,15!

2 opmerkingen:

  1. Schatgraven in een doos. Wat een geluk dat je die gevonden hebt. Ik zou hem ook meegenomen hebben. Dat maasgaren op die kartonnetjes is ook zo leuk. Ik heb er ook een heleboel in een blik. En al die knopen ........... Groetjes, Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, wat een geweldige schat heb je gevonden! Heerlijk hè?! Ik ben ook dol op rommelmarkten! Ik heb je blog gevonden hoor! Het logeren in zo'n pipowagen lijkt me ook geweldig!! groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen

Je maakt me blij met een reactie, dank je wel!